Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

 „Bucatele uitate” se redescoperă la atelierul de gătit „ca la Bunica acasă”

0

Cele mai talentate bunici, experte în arta gătitului invită bucureștenii de la 2 la 99 de ani la primul „Atelier de bucate uitate…ca la Bunica acasă”.  Vineri, pe 9 martie, de la ora 19.00, la CulinaryON (Șoseaua Pipera 48, București), oameni de toate vârstele au ocazia să „fure” meseria gătitului ca odinioară de la cele mai pricepute bunici, beneficiare ale Asociației Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor. Alături de Chef Mihai Chelaru (Head Chef CulinaryON), membri asociației au pregătit un cooking class plin de surprize și distracție, presărat cu un meniu „de copilărie”.

Cei care vor participa la atelier, vor redescoperi feluri tradiționale ca urzicile bătute cu ceapă prăjită sau pâinea de casă tradițională, dar și feluri clasice, preparate cu un twist contemporan, precum cotletul de miel cu piure prăjit de cartofi și sos de hrean. În plus, evenimentul fiind organizat pe data de 9 martie, fiecare participant va pleca acasă expert în preparat mucenici tradiționali muntenești și moldovenești.

Atmosfera „din casa bunicii” va fi animată de o probă surpriză – un Mystery Box la care toți participanții vor trebui să participe. În plus, pe toată durata evenimentului, cămara cu bunătăți a bunicii va fi deschisă și va servi doritorilor compoturi de casă și siropuri tradiționale.

 „De fiecare dată căutăm modalități inedite de a valorifica experiența și îndemânarea vârstnicilor noștri. E păcat ca generațiile ce vin să uite rețete valoroase transmise din moși-strămoși. Foarte puțini dintre noi își mai amintesc de atmosfera caldă „de la bunica acasă” – acolo unde mereu primeam mâncare delicioasă, unde râdeam cu poftă și unde descopeream aventuri la tot pasul. Asta încercăm să recreăm împreună cu prietenii de la CulinaryON: un atelier de gătit cu iz de copilărie. Timp de 3 ore suntem din nou în casa bunicii și uităm de griji. ”, spune Beatrice Culda, Director Executiv Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor.

Atelierul este unul caritabil. Fondurile strânse prin vânzarea biletelor vor susține programele asociației Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor în 2018. Cu ajutorul a peste 200 de voluntari, organizația oferă suport moral, dar și ajutor practic și material pentru peste 1000 de bătrâni din țară, ce se confruntă cu singurătatea, izolarea socială sau sărăcia. Statisticile arată că în prezent unul din doi vârstnici din România se simte singur sau inutil. Mai multe detalii despre activitatea asociației pe www.niciodatasingur.ro.

Participarea la atelier se face printr-o donație minimă de 290 de lei. Rezervări și bilete pe www.niciodatasingur.ro/atelier.

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/330149200808296/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.