Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Brunch creativ de Sânziene la Therapy Bistro, organizat de Cosânzeana & Therapy

0

Pe 24 iunie, Cosânzeana lansează de Sânziene un nou model de broșă în cadrul unui nou atelier de cusut la Therapy Bistro, pe Sfinții Voievozi 60.

Pentru câteva ore de sâmbătă total relaxante și creative, înconjurate de plante, în cadrul atelierului participantele vor învăța câteva principii de bază ale cusutului în cruciuliță și își vor face singure o broșă cu model floral.

Cine este Cosânzeana?

Atelierul social Cosânzeana produce și comercializează seturi creative de cusut pe lemn. Până nu vezi măcar o fotografie cu obiectul nu prea știi la ce să te gândești, pentru că seturile Cosânzeana sunt o premieră pe piața românească.

PastedGraphic-2
Ideea afacerii îi aparține Laurei Leonte, fost copywriter în publicitate care a lăsat Wordul si PPT-ul pentru un gravor laser și un aparat de șlefuit. Inspirată de fiica ei care ar fi vrut să coasă, dar nu reușea pe etamină, Laura s-a gândit la un suport mai ușor de controlat pe care sora ei l-a și produs. Și uite așa primele prototipuri se transformau în mărțișoare în primăvara lui 2013. 

În 2015 ideea Laurei intră în competiția de afaceri sociale Fabricat în Țara lui Andrei și după un an de traininguri susținute sub atenta îndrumare a Fundației NESsT, ideea primește finanțare și se transformă în atelierul din Aninoasa.
 
Deși e un atelier mic, misiunea Cosânzenei este una ambițioasă – să îi inspire pe oamenii de la oraș să redescopere lucrul cu mâinile. Pentru că din ce în ce mai mulți ne folosim mâinile doar ca să butonăm și asta nu ne face neapărat mai fericiți.

În realitate, Cosânzeana ești tu. Este latura ta feminină, oricare ar fi culoarea sau lungimea părului tău. Este ceea ce te face să creezi, să pui mâna pe un lucru și să îl transformi, să scoți din nimic ceva folositor, să faci din bucăți un întreg. Este ceea ce te face să dăruiești, să ajuți, să protejezi.

Informatii atelier Cosânzeana la Therapy Bistro


Locuri disponibile: 10
Vârsta: 20+
Înscrieri: atelier@cosanzeana.ro
Preț: 40 de lei*
*prețul acoperă costul materialelor și o mică donație pentru întreprinderea socială Cosânzeana din Aninoasa, Dâmbovița

Pagina de Faceobook a evenimentului

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.