Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

British Council: noi proiecții „British Documentary” la Cinema Muzeul Țăranului

0

În perioada 7 februarie – 14 martie 2018, British Council organizează a opta ediție „British Documentary” la Cinema Muzeul Ţăranului (Studioul „Horia Bernea”). Documentare din selecția festivalului Grierson vor fi prezentate publicului în fiecare seară de miercuri, de la ora 19.00. Filmele sunt subtitrate în limba română, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Filmele din această ediție fac parte din colecția celor nominalizate sau premiate la festivalul Grierson „British Documentary Awards” din Marea Britanie, care promovează și premiază cei mai buni realizatori de documentare din Regatul Unit și din alte țări.

Proiecțiile din cadrul „British Documentary” prezintă teme foarte diverse, pornind de la istorie, film sau artă şi ajungând la probleme de factură etică și socială.

Ediția a opta va fi deschisă în data de 7 februarie de documentarul “Mulţumesc pentru ploaie”, ce spune povestea lui Kisilu, un fermier kenyan, pe care îl vedem transformându-se dintr-un simplu tată într-un lider comunitar și, în final, într-un activist pe scena mondială în probleme ce ţin de schimbările climatice.

„Versus: Viaţa şi filmele lui Ken Loach” îl aduce în prim-plan pe unul dintre cei mai importanți creatori de film din Marea Britanie și detaliază munca sa de peste 50 de ani atât pe ecran, cât și în afara acestuia. Iar „Atacând diavolul” urmăreşte povestea lui Sir Harold Evans, descris de mulți dintre colegii săi drept cel mai mare ziarist al secolului al XX-lea, cel care a editat Sunday Times într-o perioadă considerată a fi „epoca de aur” a jurnalismului britanic.

Proiecțiile continuă cu lecțiile de supraviețuire oferite de „Copiii războiului din Gaza” și cu două filme al căror subiect central sunt femeile: “În spatele uşilor închise” şi “Deasupra lavoarului”, povestea unui mic salon de coafură din Haifa, Israel, unde femei din comunităţi diferite îşi împărtășesc opiniile despre politică, istorie și iubire.

Ediția se încheie cu două filme din zona ştiinţei, „În mintea lui Einstein: Enigma spaţiului şi a timpului”, o poveste ce marchează cea de-a 100-a aniversare a celei mai cunoscute lucrări a lui Einstein – Teoria Relativității Generale -, şi “Attenborough şi Dinozaurul gigantic”, o anchetă medico-legală despre cel mai mare animal terestru cunoscut vreodată.

După deschiderea ediției din București, selecția „British Documentary” va fi difuzată pe parcursul anului 2018 în mai multe localități din România. Programul proiecțiilor și detalii despre filme sunt disponibile pe website-ul și pe pagina de Facebook ale British Council.

British Documentary, ediția VIII, se desfășoară în București în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român.

Programul British Documentary, ediția VIII, 7 februarie – 14 martie 2018

  • 7 februarie, ora 19.00: Mulţumesc pentru ploaie (Thank You for the Rain)
  • 14 februarie, ora 19.00: Versus: viaţa şi filmele lui Ken Loach (Versus: The life and films of Ken Loach)
  • 21 februarie, ora 19.00: Atacând diavolul (Attacking the Devil)       
  • 28 februarie, ora 19.00: Copiii războiului din Gaza (Children of the Gaza War)
  • 7 martie, ora 19.00: În spatele uşilor închise (Behind Closed Doors) / ora 20.00: Deasupra lavoarului (Women in sink)
  • 14 martie, ora 19.00: În mintea lui Einstein: enigma spaţiului şi a timpului (Inside Einstein’s Mind: The Enigma of Space and Time) / ora 20.00: Attenborough şi dinozaurul gigantic (Attenborough and the Giant Dinosaur)

British Council este organizaţia internaţională a Marii Britanii pentru relaţii culturale şi educaţionale ce oferă oamenilor de pretutindeni o deschidere către creativitatea şi realizările britanice şi stabileşte relaţii durabile între Marea Britanie şi alte ţări. Activitatea sa este axată în special pe domeniile educaţie, limba engleză şi artă. British Council este o organizaţie apolitică ce se bucură de o strânsă colaborare cu guvernul britanic.

British Council își desfășoară activitatea în România din 1938. În 2018 marcăm aniversarea a 80 de ani de la înființare printr-o serie de evenimente menite să celebreze relațiile și schimburile culturale dintre Marea Britanie și România. Pentru mai multe informaţii despre activitatea British Council în România, vizitaţi: www.britishcouncil.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.