BRD organizează „Săptămâna Solidarităţii” pentru spitalul Marie Curie din Bucureşti

0

De pe 1 până pe 9 iunie 2012, BRD – Groupe Société Générale organizează campania „Săptămâna Solidarităţii”. Acţiune tradiţională de CSR a Grupului Société Générale, „Săptămâna Solidarităţii” este un eveniment în cadrul căruia angajaţii grupului se implică în acţiuni de voluntariat în sprijinul comunităţilor locale.

În această perioadă, BRD va derula în agenţiile sale din întreaga ţară, sub motto-ul „Împreună pentru cei mici”, o campanie de donaţii pentru renovarea blocului operator al Clinicii de Chirurgie „Alexandru Pesamosca” a Spitalului de copii Marie Curie.

Pe durata campaniei, angajaţii băncii vor fi voluntari pentru cauza spitalului şi vor invita clienţii şi partenerii BRD să doneze şi ei pentru renovarea blocului operator din spital. Afişele campaniei vor fi expuse în agenţiile BRD începând cu 1 iunie şi până la sfârşitul anului.

Banca nu percepe comision pentru donaţiile făcute în contul campaniei – RO11BRDE410SV08044774100 (Fundaţia Salvaţi-vă Îngerii).

„Spitalul de copii Marie Curie a fost inaugurat în 1984, iar blocul operator nu a mai fost renovat de la inaugurare. Anual, peste 5.000 de copii din toata ţara beneficiază aici de intervenţii chirurgicale dificile, susţinute de una dintre cele mai bune echipe de medici chirurgi pediatri din România.  Condiţiile în care se lucrează acum sunt dificile, însă este impresionantă dedicarea medicilor care continuă să lucreze în spital şi care vor şi pot să facă mai mult, dar nu au aparatură şi spaţii. Dacă se va reuşi strângerea sumei necesare, spitalul ar putea avea cea mai modernă secţie de chirurgie pediatrică din România şi foarte multe vieţi de copii ar putea fi salvate”, a declarat Flavia Popa, Secretarul General al BRD.

Campania este realizată de BRD în colaborare cu Fundaţia Mereu Aproape, Fundaţia Salvaţi-vă Îngerii a realizatoarei tv şi radio Liana Stanciu şi a lui Mihai Georgescu şi cu concursul celor 3 mari campioni ai României – Nadia Comăneci, Ilie Năstase şi Gheorghe Hagi.

”Încă de la înfiinţarea Fundaţiei Mereu Aproape în anul 2005, preocuparea pentru susţinerea cazurilor medicale, în special cele ale copiilor grav bolnavi, a avut un caracter aparte. Păstrăm hotărârea de a face tot ce ţine de noi, ca profesionişti, ca echipă unită prin viziune şi valori comune, iar asta ne ajută să facem faţă situaţiilor dificile, inclusiv a celor ce decurg din necesitatea de a obţine fondurile pentru desfăşurarea serviciilor oferite de fundaţie. Fundaţia Mereu Aproape a mai sprijinit Spitalul MS Curie şi în 2007, aşa că megem înainte” spune Sandra Stoicescu preşedintele fundaţiei.

“Chirurgii sunt adevăraţii reparatori de îngeri” spune Liana Stanciu.

“Renovarea blocului operator ne va permite să operăm mult mai mulţi copiii aici, la noi în ţară, iar părinţii nu vor mai trăi stresul de a căuta tratamente costisitoare în străinătate. Numele MS Marie Curie este strâns legat de cel al domnului Profesor Pesamosca, care a lucrat şi trăit în spital; mare parte din echipa de medici chirugi care operează acum în spital fiind formată din elevii dânsului”, declară Dr. Radu Spataru – Director Medical al Spitalului şi chirurg recunoscut.

————–

BRD – Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor şi are cea de-a doua capitalizare bursieră la BVB. Banca are aproximativ 2,5 milioane clienţi şi operează o reţea de peste 930 de unităţi. BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro.

Fundaţia Salvaţi-vă Îngerii desfăşoară activităţi în Spitalul de pediatrie Marie Curie din anul 2008. Campaniile derulate de fundaţie până în prezent au vizat renovarea şi îmbunătăţirea condiţiilor de spitalizare în secţia de cardiochirurgie a spitalului şi zona de oncologie pediatrică. Rezultatele obţinute până acum sunt consolidarea şi up-gradarea secţiei de oncologie zi de la etajul 4 al spitalului, achiziţionarea de aparatură de diagnostic: cel mai nou model de ecograf Matrix IU22 – un aparat ce poate înlocui în anumite cazuri rezonanţa magnetică pentru care este necesară sedarea copilului, un bronchoscop Pentax, extinderea activităţii din zona laboratorului, care a fost dotat cu cea mai modernă aparatură de histopatologie din ţara (criomicrotom, masă de colorare, microscop etc).

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.