„Brăila – literatură, personalități, istorie” – a doua expoziţie în cadrul proiectului BiblioExpo

0

Luni, 23 februarie 2015, de la ora 14:30, vă invităm la Biblioteca Naţională a României (mezanin, spaţiul Palimpsest/Muzeul Cărții) la vernisajul expoziţiei Brăila – literatură, personalităţi, istorie, propusă de Biblioteca Judeţeană Panait Istrati.

BiblioExpo_BJBraila_19febr2015_siteBrăila – literatură, personalităţi, istorie este o incursiune în universul unui oraş încărcat de istorie, care a dat României personalităţi de seamă şi care ocupă un loc aparte în cultura naţională. Structurată în câteva secţiuni reprezentative pentru Biblioteca Judeţeană Panait Istrati şi, implicit, pentru oraşul de la Dunăre, expoziția prezintă o colecţie de cărţi poştale vechi din cea mai înfloritoare perioadă a Brăilei, cea interbelică, alături de o selecţie de cărți publicate de Biblioteca Judeţeană Panait Istrati de-a lungul timpului (la Editura Proilavia) și de cărți dedicate unor brăileni de seamă, scrise de personalităţi brăilene. Nu în ultimul rând, simezele Bibliotecii Naţionale a României vor găzdui o selecție generoasă de lucrări de grafică realizate de renumitul caricaturist Costel Pătraşcan, pentru că brăilenilor le place să citească, dar şi să râdă din tot sufletul.

Vernisajul expoziţiei va fi dublat de lansarea albumului „Istoria literaturii române. Erată la erată” semnat de Costel Pătrăşcan.

Expoziția poate fi vizitată până în 20 martie 2015. Intrarea este liberă.

Inițiat de Biblioteca Națională a României,  proiectul BiblioExpo îşi propune promovarea, la nivel naţional, a valorilor locale. În acest sens, instituția a deschis pentru biblioteci un spaţiu expoziţional în care acestea sunt invitate să prezinte valori ale culturii scrise și artistice reprezentative pentru comunitatea în care funcţionează.

Prima expoziție în cadrul proiectului BiblioExpo a fost Colecţii de artă ale Bibliotecii Judeţene George Bariţiu din Braşov, deschisă la Biblioteca Națională în perioada 23 ianuarie – 13 februarie 2015.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.