Bookhub la MNAR. Lecturi cu Nona Rapotan

0

 

Muzeul Național de Artă al României (MNAR) lansează o nouă serie de întâlniri lunare sub genericul Bookhub la MNAR. Lecturi cu Nona Rapotan. Primul eveniment va avea loc sâmbătă, 19 noiembrie 2022, de la ora 11:00, în Sala franceză din Galeria de Artă Europeană şi va fi dedicat autorului Michel Houellebecq. Anihilare, cel mai recent roman al său, proaspăt apărut în traducere românească şi spumoasa sa publicistică vor fi subiectele centrale de discuţie.

O foarte bună cunoscătoare a vieții culturale românești, Nona Rapotan s-a remarcat în ultimii ani atât ca jurnalist cultural, cât și în calitate de cronicar de teatru, articolele sale fiind preluate de edituri, teatre sau alte instituții. De asemenea, Nona Rapotan conduce platforma culturală Bookhub din 2016, unul dintre cele mai active site-uri culturale cu informații despre principalele evenimente culturale din România: concerte, premiere teatrale şi expoziții de artă.  

Evenimentul se adresează publicului de toate vârstele iar amfitrioana evenimentelor, Nona Rapotan, va vorbi despre lecturile ei, despre autori în vogă, despre cărţi de referinţă şi idei seducătoare.

Întâlnirile Bookhub la MNAR. Lecturi cu Nona Rapotan vor avea loc o dată pe lună, sâmbăta, de la ora 11:00, în ambianţa stimulantă a lucrărilor artiştilor francezi precum Alfred Sisley, Claude Monet, Paul Signac şi a sculpturilor iconice realizate de Auguste Rodin, Camille Claudel şi Antoine Bourdelle. În plus, şi alte lucrări din colecţia galeriei de artă europeană semnate de Rembrandt, El Greco, Rubens, Peter Brueghel cel Tânăr vor putea fi admirate cu acest prilej.

Amplificăm cu acest prilej rolul muzeului ca factor educativ și de cunoaștere cu caracter larg, care se adaugă celui de mediator în cunoașterea artei și artiștilor. Ne adresăm celor care doresc ca programul sfârșitului de săptămână să le aducă un plus de cunoștințe și delectare intelectuală, într-un mediu de o mare frumusețe și în compania formatorului de opinie, doamna Nona Rapotan” spune Călin Stegerean, directorul general al MNAR.

Accesul este gratuit pentru copiii în vârstă de până la 18 ani cărora li se aplică măsuri sociale de protecție, elevi și studenți la arte vizuale (arte plastice și istoria artei), arhitectură, teatru, film, conservator, artele spectacolului, artiști vizuali pe baza unui document justificativ, membrii Asociației Prietenii MNAR, pensionari care a activat minimum 10 ani în domeniul cultural artistic.

Tariful în valoare de 6 lei se aplică elevilor și studenților, posesorilor de card Euro 26 până la 30 ani și adulților cu handicap mediu și ușor.

Tariful în valoare de 12 lei se aplică pensionarilor.

Tariful întreg de 24 lei se aplică adulților care nu intră în categoriile sus-menționate.

Participarea se face în limita a 25 de locuri. Se recomandă înscrierea la adresa programări@art.museum.ro

Mai multe detalii pe site-ul www.mnar.arts.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.