Bookfest lanseaza campania de sustinere a culturii

0

Asociaţia Editorilor din România (AER) va lansa, împreună cu Federaţia Editorilor din România, o campanie de susţinere a culturii scrise, în cadrul celei de-a V-a ediţii a Salonului Internaţional al cărţii Bookfest. Între 9 şi 13 iunie 2010, la Complexul Expoziţional ROMEXPO, se vor desfăşura evenimente menite să apropie publicul de lumea cărţilor.

În primul rând, vizitatorii au prilejul de a se întâlni cu scriitorii preferaţi în cadrul  lansărilor de carte. Mai mult, vizitatorii pot participa activ la încurajarea accesului la cultură prin donarea unor cărţi în cadrul proiectului „Coşul Salonului”. Cărţile astfel adunate vor fi distribuite unor centre de plasament din judeţul Ilfov şi unor comunităţi româneşti din Serbia şi Bulgaria. Distribuţia lor va fi asigurată de Biblioteca “Ion Creangă” şi de studenţii Facultăţii de Psihologie a Universităţii Bucureşti.

O altă modalitate prin care invitaţii salonului îşi pot manifesta solidaritatea cu universul literar, într-un context economic destul de dificil, este campania de semnături pentru supravieţuirea cărţii şi a lecturii intitulată “Linişte, vorbesc cărţile!”. Fiecare dintre noi poate semna acest apel şi poate transmite mesajul său scriindu-l în cartea care însoţeşte campania, la punctele de informare şi în spaţiile de evenimente din cadrul Bookfest.

Şi pentru că dragostea pentru cultură se învaţă şi se cultivă, salonul de carte a pregătit, anul acesta, o serie de evenimente destinate copiilor. „Clubul Şoriceilor de bibliotecă”, desfăşurat sub egida Consiliului Internaţional al Cărţii pentru copii şi tineret (IBBY), îi aşteaptă pe cei mici în pavilionul 17, de miercuri până duminică, între orele 10h00 şi 18h00. În acest spaţiu de lectură, joc şi creativitate copiii vor putea citi în bibliotecă şi pe scenă, vor participa la ateliere de desen şi de creativitate, vor asista la piese de teatru pentru copii, vor lua lecţii de circulaţie rutieră şi se vor bucura de expoziţii de ilustraţie şi fotografie şi jocuri educative pe calculator. O serie de concursuri le sunt destinate, ei putând să îşi dovedească măiestria în creaţie literară şi dezlegări de integrame precum şi în probe de îndemânare artistică. Momentele artistice şi de divertisment vor fi asigurate zilnic de actori şi instructori ai “Best Party Entertainment”, ai cluburilor “Zuzzy” şi “Best Dance”.  Cei mici vor fi însoţiti în această incursiune culturală de numeroşi artişti: Alexandrina Halic, Margareta Pâslaru, Corina Chiriac;  scriitori: Silvia Kerim, Alina Miron, Alina Darian, Crina Decuseară Bocşan, George Zarafu, Anastasia Popa, Lidia şi Mircea Novac, Passionaria Stoicescu, alături de ilustratori, bibliotecari, jurnalişti şi cadre didactice.

Bookfest 2010 se desfăşoară sub patronajul instituţional românesc al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Ministerului Afacerilor Externe, Primăriei Municipiului Bucureşti, în colaborare cu Ministerul Culturii şi Federaţia Editorilor din Spania şi cu sprijinul Institutului Cervantes şi al Ambasadei Spaniei la Bucureşti, al Primăriei Sectorului 1.

Cu concursul Consiliului Naţional al Audiovizualului, co-producător al Bookfest 2010 este TVR Cultural, principalii partenerii media sunt România Liberă, Europa FM, Jurnalul Naţional, iar colaboratorii media sunt Zoom TV, Agenţia de Carte şi ziarul Azi. Printre sponsori se numără Cartea Dragostei Avon, Lavazza,  Florăria Olandeză, Cumpăna, Syscom 18, INES IPTV şi RPG Security. Banca Romaneasca este partener.
Evenimentul se bucura de susţinerea revistelor: Observatorul Cultural, Revista 22, România Literară, The Diplomat, Psychologies, Elle, Femeia de azi, Cariere, Zile si Nopti, 7 Seri, Ziarul National, Ring şi a siteurilor: Bucureştii Vechi si Noi, 121.ro, Stil Feminin, Amelie, Avantaje, Clopotel.ro, Referat.ro, Copilul.ro.

Bookfest 2010 se deschide zilnic la ora 10:00 şi se închide miercuri 9, joi 10 şi sâmbătă 12 iunie la ora 20:00. Vineri 11 iunie orarul se prelungeşte până la 22:00, iar duminică 13 iunie Salonul de carte îşi închide porţile la ora 18:00. Bookfest are loc în pavilioanele 13, 14, 15, 16 şi 17 ale Romexpo. Accesul vizitatorilor este liber.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.