Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

BOOKFEST 2019 și programul țării invitate de onoare, Marea Britanie

0

Marea Britanie este piața de carte din Europa la care România este cel mai bine conectată.”

(Grigore Arsene, Președintele AER)

British Council România, Ambasada Marii Britanii în România şi Asociaţia Editorilor din România vă invită mâine, miercuri, 22 mai, începând cu ora 11.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la CONFERINȚA DE PRESĂ care își propune să informeze media autohtone cu privire la ultimele noutăți referitoare la ediția din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest, precum și programul şi oaspeţii ţării invitate de onoare, Marea Britanie.

La eveniment vor lua parte atât oficialităţi din partea instituţiei organizatoare a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, cât şi din partea ţării invitate de onoare: E.S. Domnul Andrew Noble – Ambasadorul Marii Britanii în România, Grigore Arsene – Președintele Asociației Editorilor din România (AER), Nigel Bellingham – directorul British Council România și Irina Stoica – coordonatoarea programului Marii Britanii la Bookfest, British Council România; amfitrioană: Oana Boca, Headsome Communication.

Participarea Marii Britanii se va desfăşura sub motto-ul „Culture is GREAT” şi va prilejui publicului român întâlnirea cu 10 autori, în cadrul a peste 50 de evenimente, adresate atât iubitorilor de literatură, cât și profesioniștilor cărții sau celor mai mici dintre cititori.

La stand, cei interesați vor putea găsi o bogată ofertă de cărți în limba engleză, precum și ediții în limba română ale unor cărți cunoscute semnate de autori britanici. 

„Marea Britanie este piața de carte din Europa la care România este cel mai bine conectată, cel puțin dacă socotim producția de carte de după 1989. Este, așadar, evident de ce venirea Marii Britanii ca Invitat de Onoare la Bookfest este în sine o sărbătoare, pentru că publicul va avea acces direct la o cultură pe care editorii români au făcut deja eforturi susținute ca să o promoveze, a declarat Grigore ArsenePreședintele Asociației Editorilor din România, instituţia care organizează Salonul Internațional de Carte Bookfest.

Cea de a XIV-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest are loc la Romexpo, în Pavilionul B2, între 29 mai și 2 iunie 2019, iar cele circa 200 de edituri prezente se pregătesc să aducă publicului cititor peste un milion de volume, dintre care câteva mii de titluri noi. 

Mai multe detalii despre Salonul de Carte Bookfest, ediția 2016: www.bookfest.ro.

Mai multe detalii despre proiectul „Marea Britanie: Culture is GREAT”, pe siteul British Council România, https://www.britishcouncil.ro/bookfest

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.