Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bolt își propune să ajungă la o amprentă de carbon negativă până la finalul anului

0

Bolt își anunță angajamentul pentru protejarea climei, prin operațiunile sale cu trotinetele electrice, până la finalul anului

  • Bolt, principala platformă europeană de mobilitate, anunță planul ca operațiunile sale cu trotinete electrice să aibă un impact pozitiv asupra mediului, până la sfârșitul anului

  • Bolt operează în prezent trotinete electrice în 14 țări și 42 orașe din întreaga lume și are planuri noi de extindere până la sfârșitul acestui an

  • Trotinetele sale personalizate au o durată de viață de până la cinci ani și sunt 100% reciclabile

București, 16.09.2020 – Bolt, principala platformă europeană de mobilitate, și-a anunțat angajamentul de a avea un impact pozitiv asupra mediului (amprenta negativă de carbon) cu operațiunile sale cu trotinetele electrice, până la sfârșitul anului 2020. Asta înseamnă că Bolt va neutraliza mai mult dioxid de carbon din atmosferă decât adaugă, prin producția și întreținerea trotinetelor electrice.

Bolt operează în prezent serviciile de ride-hailing în 35 de teritorii și trotinete electrice în 14 țări din întreaga lume, și vizează să ajungă în 45 de orașe până la sfârșitul anului. Bolt va aplica planul cu privire la impactul pozitiv asupra mediului până la finalul anului, prin proiecte catalizatoare specifice și parteneri la nivel global, care îl vor ajuta să elimine emisiile de CO2 suplimentare din atmosferă. Potențialele proiecte includ sprijinirea reîmpăduririi, precum și producția de energie solară și eoliană.

În plus, scopul Bolt cu privire la mediu implică următoarele pentru companie: un lanț de dezvoltare sustenabil, o revizuire continuă a lanțului său de aprovizionare, pentru a asigura o eficiență optimă prin trecerea la energie din surse regenerabile acolo unde este posibil și schimbul de date relevante cu orașele în care operează, pentru a contribui la tranziția către un transport urban mai ecologic și mai sustenabil.

Bolt prezintă o ofertă unică și pune bază pe trotinetele sale electrice care oferă o soluție sigură și fiabilă de transport pe distanțe scurte, pot înlocui drumurile cu mașina și pot conecta navetiștii cu rețelele de transport, oferind totodată beneficii pentru mediu și oportunități de creștere economică pentru orașe.

În orașele în care atât serviciile de ride-hailing, cât și trotinetele electrice sunt funcționale, utilizatorii care au deja instalată aplicația Bolt văd o pictogramă – trotinetă în aplicație, după actualizarea acesteia. Atingerea pictogramei îi duce în interfața de închiriere a trotinetelor.

Datele recente ale Bolt arată o migrare de aproximativ 9% dinspre călătoriile de tip ride-hailing, spre cele de micromobilitate, în rândul utilizatorilor activi. În plus, informațiile mai arată că 70% din călătoriile de micromobilitate sunt destinate navetei, iar aproape 40% din călătorii se termină în apropierea locațiilor de transport public, indicând faptul că trotinetele electrice sunt utilizate ca opțiune pentru curse scurte, efectuate rapid, reducând astfel aglomerația.

Trotinetele electrice unice și personalizate de la Bolt sunt produse intern, concepute pentru a fi ușoare și reciclabile, cu o durată de viață de până la cinci ani. Fabricate în conformitate cu ISO și alte standarde relevante, trotinetele electrice Bolt sunt 100% reciclabile. În fiecare teritoriu de operare, Bolt folosește parteneri și mecanici locali pentru reciclare, reparații și întreținere.

Luându-și angajamentul de a avea operațiuni cu impact climatic pozitiv până la sfârșitul anului 2020, Bolt își continuă planul de a sprijini orașele în încorporarea sigură și ecologică a micromobilității printre soluțiile de transport.

Martin Villig, Co-fondator și Vicepreședinte pentru Sustenabiliate la Bolt, a declarat: „La Bolt, luăm în serios schimbările climatice și intenționăm să ne asumăm responsabilitatea pentru impactul nostru asupra mediului. De aceea suntem dedicați atingerii obiectivului de mediu în operarea trotinetelor electrice, până la sfârșitul anului. Micromobilitatea oferă o soluție de mobilitate unică și durabilă pentru orașe și persoane care doresc să reducă amprenta de carbon și să aleagă mijloace de transport mai ecologice. Propunerea noastră unică bazată pe mai multe modele și trotinetele electrice, produse intern, sunt doar două dintre modalitățile prin care vrem să oferim sustenabilitate pe termen lung pentru trotinetele electrice de pe toate piețele. De asemenea, reprezintă și angajamentul nostru de a lăsa o amprentă de mediu minimă, cu un impact pozitiv asupra climatului, până la sfârșitul anului 2020.”

Despre Bolt

Bolt este cea mai mare platformă europeană de mobilitate, care are drept scop să facă mobilitatea urbană mai ușoară, rapidă, responsabilă și convenabilă.

Bolt are peste 30 de milioane de utilizatori înregistrați în peste 35 de țări din lume. Serviciile sale includ de la transport la cerere și micromobilitate, cu trotinete electrice și biciclete electrice, la livrări de mâncare și pachete.

Compania este prezentă în România cu serviciile de transport de persoane, de transport de produse (Bolt Business), de închiriere de trotinete electrice, de livrare de mâncare (Bolt Food) și cu divizia de software development, care deservește toate subsidiarele din Europa ale companiei. Serviciile Bolt sunt disponibile în București, Cluj-Napoca, Timișoara și Constanța.

Toate cursele Bolt din Europa sunt 100% neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, ca urmare a Bolt Green Plan, de a reduce amprenta ecologică a companiei. Mai multe informații: www.bolt.eu.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.