Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Blitz Show Revival

0

Blitz Show Revival revine după o pauză îndelungată și nejustificabilă. Cu forțe proaspete, lansăm pe orbită Satelitul #2. Miercuri, 15 februarie, ora 19, la Gallery (sr. Leonida 9-11) vom intra din nou în cușca ideilor pentru performance, multimedia și improvizație. Invitatii (unul și unul) au fost selectați în urma unor teste supraomenești, despre care veți afla mai multe peste cincizeci de ani, cînd vor fi desecretizate.

afis_blitz

Invitati:

 

sorin despoT (în buletin, Sorin Staicu, n. 1985) este scriitor și consultant de comunicare în industria IT. Volumul apasă (2010) i-a adus premiul pentru debut în literatură al Uniunii Scriitorilor din România, iar la finalul lui 2016 a publicat al doilea volum de poezii, termeni | condiții, Casa de Editură Max Blecher. Este coordonatorul taberei tinerilor scriitori de la Săvîrșin și înfăptuiește cu înflăcărare cursuri-blitz de scriere creativă.

Viku Zenescu s-a născut pe 15 decembrie 1989 la Bucureşti. Poet performer, compozitor de muzică experimentală şi artist vizual, trăieşte şi lucrează la Bucureşti. Linceţiat în Sculptură a participat la mai multe expoziţii personale sau de grup, printre care Beat Genaration Reborn/ Club Legere, Bucureşti; Contempora 6 – Expoziţia Tinerilor Artişti/ Alchemia, Bucureşti şi UNarte la 150 de ani/ Sala Dalles, Bucureşti. A debutat în 2013 cu volumul de versuri „A iubi nu e verb”. În 2016  revine cu „Anestezicul din palmă” (Editura Tracus Arte). Atribuind sufixul “escu” la pseudonimul inițial.

Eliza Nicolǎinǎ a publicat la Brumar cartea de versuri Trauma arlechin (2008). L-a studiat pe Emile Zola rezultȃnd o lucrare de doctorat pe tema fecunditǎții feminine ca teritoriu de exercitare a puterii politice dar şi din perspectivǎ antropologicǎ si miticǎ. E traducator şi profesor de limba francezǎ. Lucreazǎ la cȃteva proiecte literare, prozǎ şi poezie. Cu regizorul Dorel Mihaila a colaborat la realizarea unor videopoeme care au fost prezentate la mai multe evenimente literare anterioare şi, din care, azi, a ales cȃteva spre proiectare. Textele sale cele mai recente vor fi ȋn-scenate de prietena sa Irina Stǎnescu.

Cuvinte cheie : Trauma arlechin, Emile Zola, videopoeme, traducator, poezie, proza, Dorel Mihǎilǎ, #rezist J

Marian Neguțu (aka Ghe Adacor n. 1988) este din Ploiești și creează literatură, grafică și animație. A publicat poezie, proză și artă vizuală în reviste și antologii din țară, dar și din Italia, Australia, Mexic, S.U.A. A fondat și coordonat R.O.C.A.D.A., publicație online de literatură și studii culturale. În februarie 2016 a participat cu un poem vizual la expoziția colectivă Intuition Estetica at Centro Cultural Casa Baltazar, din Cordoba, Mexic. În 2017 îi va apărea cartea pentru copii Hoțul de nume.

 

Moderatori :

Felix Nicolau este profesor universitar la Departamentul de Limbi Străine şi Comunicare al Universităţii Tehnice de Construcţii din Bucureşti. A publicat cărţi de poezie (Kamceatka – time IS honey, 2014), romane (Tandru şi rece şi Pe mâna femeilor), de critică literară şi de teoria comunicării. Suportă greu snobismul, afectarea şi cocalarismele, fie ele şi culturale. Cu cât îmbătrâneşte, cu atât se dă în vânt după limbi străine, role, trotinetă şi fitness contemplativ. Deşi pare imposibil, uneori citeşte mai mult decât scrie.

Andrei Zbîrnea (n.1986) este absolvent al Masterului de Probaţiune din cadrul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială . Publică în 2011 volumul de poeme Rock în Praga (ed. Herg Benet), urrmat de #kazim (contemporani cu primavara arabă) la aceeasi casă de editura in 2014. Poeziile sale au apărut în revistele literare: Zona Nouă, Tiuk!, Conta, Zona Literară, Tribuna, Timpul, Poesis Internațional. În prezent, lucreaza in industria pariurilor online si vă stă la dispoziție cu ponturi din fotbal, tenis și baschet nord-american.

Scurt istoric

În 2010, împreună cu Andrei Ruse, scriitor, promoter cultural şi administrator de situri literare, şi Gelu Vlaşin, am lansat show-ul Ringul de vorbe, în Shelter Pub. Conceptul a evoluat rapid. Atât de rapid, încât colegii mei au obosit şi s-au retras. Peste o lună, l-am reluat sub numele de Blitz Show, în Old School Pub, împreună cu poetul şi fizicianul Marius Surleac. Conceptul a presupus crearea unui site, atragerea de parteneri, promovarea diverselor evenimente culturale şi organizarea probelor. Am „angajat” chiar un PR şi un fotograf. Pe lângă scriere creativă, probele îşi propuneau să verifice şi spontanenitatea, capacitatea de improvizaţie, fantezia, umorul şi abilitatea de a interacţiona cu publicul. Astfel, printre cerinţe se numărau spunerea de minciuni, răspunsuri la întrebări din public, interpretarea unor fragmente de teatru, karaoke literar etc. Publicul plătea bilet de intrare, tocmai pentru a semnala că efortul artistic are preţ. De asemenea, între probe aveau loc proiecţii de clipuri cu slam poetry sau referitoare la blogging, muzică şi imagini cu scriitori importanţi. În cadrul show-ului se puteau face şi lansări de carte, expoziţii de pictură şi sculptură, recitaluri actoriceşti. Moderatorul rămânea constant în dialog cu publicul; câţiva studenţi au realizat pancarte amuzante care anunţau rundele următoare, ca la box; se aruncau chiar petarde – pe scurt, întrebuinţam orice putea electriza atmosfera. Am descoperit, astfel, că scriitorii pot produce entertainment de foarte bună calitate. Clasarea competitorilor se făcea în funcţie de notele oferite de public. Interactivitatea era răsplătită de câştigurile în cărţi şi reviste, multe dintre ele asigurate de parteneriatul cu BuyBooks. De ce nu a continuat show-ul? Pentru că publicul a ajuns să fie alcătuit din mereu aceiaşi oameni, mulţi dintre ei fiind foşti concurenţi, recompensaţi material de organizatori în cazul în care câştigau competiţia cu alţi 2-3 rivali. Faptul că radiourile şi televiziunile nu s-au arătat interesate de un astfel de entertainment cultural probează două lucruri: pe de o parte că massmedia româneşti încurajează subcultura şi ţintesc o audienţă masivă, slab educată, pe de altă parte, că percepţia asupra culturii este una rigidă, scorţoasă, iar aici mă refer la posturile cu specific cultural. (Felix Nicolau)

Blitz Show a devenit oficial Blitz Show Revival pe 26 februarie 2015, când am intrat (deloc timizi) în cușca ideilor pentru performance, multimedia și improvizație.

Parteneri: Bookaholic, frACTalia, SigurWeb și SemneBune

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.