Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Black Sea Docs, competiție specială pentru filmele despre viața în jurul Mării Negre, la Pelicam, ediția a treia

0

Viața în jurul Mării Negre are o legătură specială cu mediul. Asta se vede cel mai bine în film, iar filmele se văd cel mai bine la Pelicam, Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni (13-15 iunie) care vine, în acest an, cu o secțiune specială dedicată Mării Negre – Black Sea Docs.

Pădurea e ca muntele, vezi? / The Forest is Like the Mountains, See? este povestea romilor care s-au așezat pe un deal de lângă Sfântu Gheorghe. Comunitatea trăiește în ritmul naturii, iar în afara recoltei anuale de cartofi, nu există posibilități de lucru pentru cei necalificați, nici aici, nici în împrejurimi. Aron, capul satului, spune că nu există o siguranță a viitorului și că fără bani oricum nu ești ascultat. Regizorii Christiane Schmidt și Didier Guillain au suprins viețile oamenilor din sat cu o extraordinară profunzime și complexitate. Filmul a avut premiera internațională în februarie 2014 la Berlinale și va fi proiectat în cadrul Black Sea Docs, în prezența lui Aron și a regizorilor.

Sacalin, insula in formare_ copyright Staffan Widstrand

Pipeline este o producție ruso-germano-cehă și explorează legăturile dintre oamenii așezați de-a lungul unei conducte de gaz care pornește din vestul Siberiei și ajunge în Germania.  Este un film despre Europa, care se întinde de la pământurile aride cu ierni nesfârșite din Siberia până la Golful Biscay, unde chiar și legile naturii dau naștere unor paradigme ale existenței umane. Conducta “Siberia de Vest – Europa de Vest” reușește să unească strâns “această” Rusie cu “acea” Europă. Filmul lui Vitaly Mansky poate fi vizionat în cadrul competiției Black Sea Docs.

Filmele din cadrul Black Sea Docs vor fi notate de un juriu din care fac parte, printre alții, Pedro Fuente, directorul festivalului Ecozine Saragoza din rețeaua Green Film Network, și antropologul Vintilă Mihăilescu. Premiul Black Sea Docs este oferit de Cinelab România și constă în servicii de post producție, în valoarea de 3.000 de euro, pentru următorul film al regizorului.

Filmul câștigător al competiției Black Sea Docs va fi propus de Pelicam pentru premiul Green Film Network 2015. GNF este rețeaua internatională a festivalurilor de film de mediu. Pelicam vă invită, de asemenea, să vedeți la Tulcea Amazon Gold, filmul câștigător al GFN 2014, în prezența regizorului Reuben Aaronson. Povestit de Sissy Spacek și Herbie Hancock, câștigători ai premiilor Oscar, Amazon Gold este o poveste îngrijorătoare a unei călătorii clandestine în pădurea amazoniană. Ron Haviv și Donovan Webster, doi jurnaliști de război conduși de un biolog peruvian scot la iveală distrugerea sălbatică a pădurii virgine. Ei devin martorii unei transformări apocaliptice mânată de căutarea ilegală a aurului cu consecințe la scară globală.

Expozila Pelicam

Pe lângă filme, Pelicam vă invită și la expoziții foto. Rewilding Europe și WWF-România vă propun o călătorie prin Delta Dunării în 40 de cadre, pentru a vă aduce mai aproape de deltă și pentru a vă încuraja să porniți în propria expediție. Fotografiile realizate de Staffan Widstrand, Magnus Lundgren, Florian Möllers și Cristian Mititelu-Răileanu vă vor ghida prin adâncurile Dunării cu sturioni, pe luciul apei cu nuferi, prin pădurea Letea cu stejarii ei bătrâni, prin cotidianul vieții din Deltă, până în văzduh, desupra meandrelor și coloniilor de pelicani. Aceste imagini spun povestea uneia dintre zonele unde propun o inițiativă nouă pentru conservare, în care oamenii protejează și trăiesc în armonie cu natura sălbatică.

Pelicam aduce la Tulcea și expoziția fotografului francez Yann Arthus-Bertrand, cunoscut pentru filmul său Home. Fotografiile care pot fi vizionate la Tulcea au ca temă centrală apa.

Dacă cei de la BaBa ZuLa, maeștrii neconstestați ai muzicii psihedelice turcești din secolul 21, deschid festivalul, trupa Subcarpați este cea care va încheia cele trei zile de festival, cu un concert în Piața Civică din Tulcea.

Festivalul Internațional de Film Pelicam este organizat de Asociația Les Herbes Folles, cu sponsorizarea principală a ApaNova București și cu sprijinul BRD, Renault, Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei Municipiului Tulcea, Administrației Fondului Cultural Național, Consiliului Județean Tulcea și Institutului Cultural Român. Parteneri instituționali: Ambasada Regatului Țărilor de Jos, Ambasada SUA, Ambasada Elveției, Goethe Institut, Institutul Francez din București și Institutul Italian de Cultură.

pelicam.ro

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.