Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

BISMUN 2017: Peste 200 de studenţi şi tineri profesionişti de pe toate continentele!

0

Asociaţia Tineretul ONU din România (UN Youth Romania) anunţă că miercuri, 22 martie, s-au deschis porţile BISMUN 2017. Peste 200 de studenţi şi tineri profesionişti de pe toate continentele vor participa între 22 şi 27 martie la cea mai mare conferinţă academică de tip MUN – Model United Nations din Sud Estul Europei.

poster_bismun2017

Compromis” reprezintă cuvântul cheie pentru această a noua ediţie a BISMUN organizată la Bucureşti. Asta în special datorită temei alese pentru acest an: „Multiculturalism în Naţiunile Unite – Acceptând Diferenţele pentru un Bine Comun” („Multiculturalism in the United Nations – Accepting Differences for the Common Good”). Scopul acestei tematici este să evidenţieze faptul că „unitate în diversitate” nu este doar un slogan, însă stă în puterea noastră să trecem peste ceea ce ne separă. Ceea ce ne face diferiţi nu reprezintă un semn de slăbiciune, ci un aspect care ne face mai puternic.

DESPRE BISMUN 2017

Bucharest International Student Model United Nations – BISMUN este o simulare academică a mai multor consilii din cadrul Naţiunilor Unite care se desfăşoară în limba engleză şi este organizată de Asociaţia Tineretul ONU din România. Simulările consiliilor ONU, cunoscute drept „Model United Nations”, au o lungă tradiţie în lume. Ele sunt recunoscute drept importante forumuri pentru dezbateri şi constituie un exerciţiu foarte bun în arta negocierii pentru tinerii care aspiră la o carieră diplomatică.

Ediția de anul acesta se bucură de un însemnat sprijin al instituțiilor statului, evenimentul fiind deschis de către E.S. doamna Simona Miculescu, director al Biroului Organizațiilor Națiunilor Unite de la Belgrad, doamna Daniela Gheorghita, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și E.S. domnul Bogdan Aurescu, Consilier Prezidențial și Președinte al Consiliului Științific al Asociației Tineretului ONU din România.

Pentru mai multe detalii privind BISMUN 2017, accesaţi site-ul www.bismun.ro

DESPRE UN YOUTH ROMANIA

UN Youth Romania este un ONG format din studenţi, al cărui scop este să promoveze şi să încurajeze valorile ONU în societatea românească. Asociaţia a fost fondată în 2009, iniţial de către studenţii Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti. În prezent, UN Youth are 150 de membri la nivel naţional, 60 dintre ei fiind din Bucureşti, la care se adaugă cei din filialele locale din Constanţa, Timişoara, Craiova, Cluj-Napoca sau Iaşi.

Pentru mai multe detalii privind UN Youth Romania, accesaţi site-ul www.unyouth.ro .

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.