Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Birdwatching în București: Ce păsări vin la hrănitorile din parcuri?

0

Hai la hrănitori! Sâmbătă, 15 decembrie, la 09.00, voluntarii Societății Ornitologice Române te așteaptă la tururi ornitologice ghidate în 4 mari parcuri bucureștene: Cișmigiu, Herăstrău, IOR și Tineretului.

Mergi cu ei să vezi cum arată noile hrănitori, realizate în proiectul România Prinde Aripi, dar mai ales care sunt păsările care vin acolo să mănânce. Ce obții? Câteva ore de distracție în natură, înveți să identifici ușor cinteza sau pițigoiul albastru, afli cine e SpiderMan în parc la tine și cum reușesc ciocănitorile să-i fure hrana.

Dacă, la final de tură, vei dori să-ți amenajezi și tu un restaurant pentru păsări, voluntarii care aprovizionează hrănitorile îți vor explica tot – ce hrană să folosești, cum să atragi păsările la tine, cum să le recunoști. De la ei vei putea împrumuta un binoclu, ca să observi păsările mai bine în timpul evenimentului.

Acțiunea se desfășoară simultan în patru parcuri, locurile de întâlnire sunt:

Cișmigiu – ora 9 intrarea de la statia de autobuz pe Bd Elisabeta – persoană de contact Claudia Campeanu

Herăstrău – ora 09, la intrarea de la Metrou Aviatorilor, persoană de contact Ovidiu Neculai Bufnila

IOR – ora 09, la statuia lui Alexandru Ioan Cuza – persoană de contact Magda Achim

Tineretului – ora 09, întâlnire la intrarea Șincai. Persoană de contact – Livia Gyongyosi

Alte detalii poți cere pe pagina de facebook a SOR.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.