Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Biodiversitatea Marocului văzută prin ochii unor cercetători români. Expoziţie temporară de fotografie

0

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită, în perioada 04 decembrie 2015 – 28 februarie 2016, să vizitați expoziția de fotografie intitulată „Biodiversitatea Marocului văzută prin ochii unor cercetători români”.

Fotoexpozitie Maroc

Muzeul are o lungă tradiție în organizarea unor expediții științifice în afara țării:

– 20 noiembrie 1973 – 5 februarie 1974: prima expediţie ştiinţifică peste hotare, organizată de muzeu pe coasta de est a Africii (Tanzania) și condusă de Acad. dr. Mihai Băcescu.

– februarie – iunie 1991: expediţia ştiinţifică organizată de Muzeul „Grigore Antipa” în Arhipelagul Indonezian.

– 11 aprilie – 12 iulie 1994: expediţia ştiinţifică organizată în Brazilia de Muzeul „Grigore Antipa” în colaborare cu Universitatea Catolică „Santa Ursula” din Rio de Janeiro.

În 2005, la invitația și în colaborare cu Societatea de Explorări Oceanografice și Protecție a Mediului Marin „Oceanic – CLUB” din Constanța, Muzeul a reluat tradiția de organizare a expedițiilor științifice în afara României. Acest lucru s-a întâmplat în cadrul unui proiect mai larg de cercetare a biodiversității din zonele limitrofe bazinului mediteranean. Din 2005 și până în prezent, Muzeul, împreună cu Oceanic Club, a fost implicat în organizarea mai multor expediții științifice în unele state riverane Mării Mediterane. Dintre aceste expediții, trei s-au desfășurat pe teritoriul Marocului, și anume: Expediția „Atlas” în 2007, Expediția „Dakhla” în 2012 și Expediția „Merzouga” în 2013. Aceste trei expediții au vizat cercetarea biodiversității unor arii extinse de pe întreaga suprafață a acestui stat din nord-vestul continentului african.

În cadrul fotoexpoziției, veți putea admira atât lucrări de artă fotografică, cu aspecte ale biodiveristății Marocului surprinse de membrii echipelor de expediționari, dar și frânturi din activitatea zilnică a acestor temerari.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa.

Parteneri media: EmailWing, MediaIQ, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Oraşul Meu, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucureşti, inParc, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com, kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.