Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bike2Work: Angajatul lunii este angajatul care merge pe bicicletă

0

Asociația Green Revolution anunță lansarea unui nou proiect, Bike2Work, co-finanțat prin Programul “Energie Inteligentă – Europa” al Uniunii Europene si desfășurat sub umbrela Federației Bicicliștilor Europeni (ECF).

Afis B2W 2

Principalul scop al proiectului îl reprezintă încurajarea angajaților să adopte bicicleta ca mijloc de transport alternativ în detrimentul automobilului și atragerea companiilor în categoriaCycle Friendly employer și certificarea acestora conform standardelor UE.

Asociația Green Revolution s-a alăturat acestui proiect împreună cu alte organizații din 11 state europene (Olanda, Germania, Danemarca, Austria, Italia, Slovenia, Marea Britanie, Franța, Croația, Malta și Bulgaria), participarea asigurând, în mod oficial, un loc în marea familie de biciliști europeni!

Campania se va desfășura în perioada 18 mai – 28 iunie și își propune să schimbe comportamentul și mentalitatea angajaților, dar și să încurajeze angajatorii să vină în întâmpinarea nevoilor bicicliștilor.

“Ne bucurăm ca, prin intermediul proiectului Bike2Work, să invităm angajații din România să  alegă  bicicleta ca mijloc principal de transport spre și de la muncă inapoi acasă. Suntem de părere că bicicleta este o modalitate distractivă de a face mișcare, dar și de a-ți menține forma fizică, dar și de a contribui la dobândirea unui oraș curat și sănătos pentru comunitate, așa încât, vă așteptăm în număr cât  mai mare să vă înscrieți în campania noastră.  Printre preocupările noastre rămân, în continuare, siguranța utilizatorilor și nevoia de infrastructură pentru biciclete. De aceea, ne bazăm pe susținerea autorităților publice, care trebuie să prioritizeze mersul pe bicicletă și să rearanjeze întregul spațiu urban disponibil, ca să putem avea un oraș pentru bicicliști”, a declarat Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution.

Ce trebuie să  faceți între 18 mai și 28 iunie?

  1. Să  faceți echipa cu 2 dintre colegii voștri
  2. Să descarcați gratuit aplicația de monitorizare  a drumurilor tale (Android si IOS), disponibilă pe Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.greenrevolution.ivelo) si App Store.
  3. Să pedați de cel puțin 4 ori în cele 6 săptămâni de campanie
  4. Să fiți norocosi, căci vom răsplăti efortul și contribuția voastră și vom organiza tombole săptămânale, iar pe 28 iunie vom desemna marii câștigători ai campaniei Bike2Work!

Prin proiectul Bike2Work se promovează bicicleta ca cel mai potrivit mijloc de transport alternativ pentru drumul către serviciu și înapoi.

Înscrierile se fac aici: www.bike2work.ro/inregistreaza-te/

Implicarea angajaților nu rămâne nepremiată. Cine pedalează mai mult și mai des are mai multe șanse de câștig. La sfârșitul fiecărei săptămâni, se vor organiza tombole și se vor premia cei mai energici bicicliști din săptămâna respectivă.

De asemenea, la finalul campaniei, se vor premia și:

  • Cel mai sportiv angajat biciclist
  • Cea mai bună echipă
  • Cea mai prietenoasă companie cu bicicliștii

Despre Green Revolution:

Green Revolution, fondată în martie 2009, este prima organizație nonguvernamentală de ecologie urbană din România ce pune în practică măsurile ce stau la baza construirii unui oraș verde. Green Revolution dezvoltă proiecte variate, care promovează și sprijină: educația ecologică și respectul față de mediul înconjurător, colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje, mijloacele și soluțiile de transport ecologice și economice, adoptarea unui comportament responsabil față de mediu în rândul autorităților ți companiilor private și de stat.

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.