Bike Romania Tour – pe bicicleta prin vestul Carpatilor Meridionali – tur desfasurat in august’09 – in proiectie la Bucuresti

0

Daca iubesti muntii Romaniei, expeditiile, vizitele la obiective turistice si istorice, si mersul pe bicicleta, duminica aceasta poti vedea la Bucuresti, in imagini, o superba demonstratie a cum ar putea arata vara ta, petrecuta in compania acestor ingrediente.
Radu Mititean, director executiv al CCN – Clubul de cicloturism „Napoca“– soseste de la Cluj pentru a prezenta, si la Bucuresti, celor pasionati de frumusetea peisajelor romanesti, de sport si aventura, o impresionanta colectie de imagini de la tura din vara trecuta, organizata de CCN in Muntii Tarcu, Muntele Mic, Cernei si Mehedinti : „Bike Romania Tour – pe bicicleta prin vestul Carpatilor Meridionali“.

„Cei 22 de participanti au pedalat peste 500 km de drumuri forestiere, pastorale si de caruta pe vaile si culmile Meridionalilor, cu urcus total de peste 8000 m diferenta de nivel. Actiunea a fost organizata in august 2010 de Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN) in cadrul programului „Bike Romania” de explorare, testare si documentare cicloturistica a Carpatilor romanesti, derulat cu incepere din anul 1999 in colaborare cu alte cluburi din tara si din strainatate, sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR).

Tura a inclus vizitarea a numeroase obiective turistice, cum sunt Parcul National Domogled-Valea Cernei, Cheile Corcoaiei, Ciucevele Cernei, lacurile de acumulare Iovanu, Prisaca, Valea Mare, Maru si Rusca, statiunile turistice Poiana Marului, Muntele Mic si Baile Herculane, pitorestile catune montane Cracu Teiului, Poiana Lunga si Dobraia, numeroase izbucuri, cleanturi si abrupturi stancoase, cascade, pesteri, o duzina de chei, vechi mori de apa, ruine de fortificatii si biserici monument istoric. De asemenea, proiectia va reflecta si problemele din domeniul protectiei mediului si dezvoltarii durabile cu care se confrunta zonele strabatute.

Proiectia se inscrie si in campania “Velorutia Romana” derulata la Cluj-Napoca de CCN ca partener local al Asociatiei “Bate Saua” Bucuresti, sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR) si cu sprijinul GEF-SGP, vizand promovarea utilizarii bicicletei ca mijloc de transport cu rol utilitar si recreativ.“

Proiectia de la Bucuresti se va desfasura prin amabilitatea „locativa“ a casei Matasari 17 (taxa intrare : 5 ron), Duminica, 7 noiembrie 2010, de la ora 17:00.


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează