Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Big Band-ul Radio, concert extraordinar de jazz la Sala Radio

0

Joi, 22 februarie, de la ora 19.00, Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor, revine pe scena Sălii Radio cu un concert extraordinar de jazz: evenimentul se va derula cu participarea contrabasistului Adrian Flautistu, a pianistului Petrică Andrei și a bateristului Vlad Popescu. Cei trei muzicieni vor interpreta și câteva piese în formulă de trio instrumental, cu Vlad Popescu la baterie.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se vor achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziționa și la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro. 

Biografii

Adrian Flautistu

 

A absolvit Liceul de Artă Ștefan Luchian din Botoșani, la clasa de contrabas a profesorului Gigel Sobachi in 2005. Este licențiat al Facultății de Interpretare Muzicală, secția contrabas, la clasa profesorului Ioan Cheptea, din cadrul Universității Naționale de Muzică din Bucuresti, în 2009. A absolvit masteratul la clasa de jazz a profesorului Mircea Tiberian, din cadrul aceleiași universități, în 2011. A fost premiat alături de formația Sorin Zlat Trio, obținând Marele Premiu la Festivalul de Jazz de la Târgu-Mureș în 2009, Marele Premiu la Festivalul de Jazz de la Sibiu în 2010 și Premiul Publicului la Festivalul de Jazz Getxo Jazz, Bilbao, Spania.  Cu formația Nadia Trohin and friends a câștigat Premiul pentru cea mai bună trupă la Festivalul de Jazz de la Târgu-Mureș în 2010. A câștigat, de asemenea, Premiul Special cu Viorica Pintilie Quartet la Festivalul de Jazz de la Sibiu in 2016. Face parte din trioul care activează în Stagiunea de jazz de la Teatrul Act, alături de George Natsis și Vlad Popescu.  A colaborat cu importanți soliști intrumentiști și soliști vocali, între care Cristian Soleanu, Mircea Tiberian, Petrică Andrei, Garbis Dedeian, Florin Răducanu.

Petrică Andrei

A absolvit Universitatea Naţională de Muzică din București, secţia Compoziţie Jazz şi Muzică Uşoară, sub îndrumarea profesorului Anton Şuteu, cariera sa în jazz fiind puternic influențată de Marius Popp. A debutat la 18 ani în trio cu bassistul Cătălin Rotaru şi bateristul Dan Teodorescu, la Festivalul de Jazz Sibiu ’93, unde a obținut primul său premiu. În luna noiembrie a aceluiaşi an, lui Petrică Andrei i s-a atribuit Premiul al III-lea la Concursul pentru pianişti de jazz de la Vilnius, Lituania. În 1998 a fost  finalist al celei mai dificile competiţii pianistice europene din domeniul jazz-ului: Concursul Martial Solal de la Paris. În anul 2000, ca „vedetă” a ansamblului Junior Cromatic Big Band, dirijat de Marin Petrache Pechea, pianistul Petrică Andrei a luat parte la un turneu în Elveţia şi a apărut – inclusiv cu trio-ul propriu, pe lângă prezenţa în amintitul big band – la Expoziţia Mondială de la Hanovra, mult apreciatele recitaluri fiind preluate şi difuzate de Televiziunile germane ZDF şi N3. Petrică Andrei, improvizator plin de inventivitate, a fost aplaudat ca protagonist în sute de recitaluri susţinute pe scene autohtone, ca şi peste hotare, la Viena, Hanovra, Berlin, Lisabona, Barcelona, Bruxelles, Paris etc.

Vlad Popescu

Experienţa interpretativă a bateristului Vlad Popescu s-a conturat încă din 1992, când a început colaborarea cu Big Band-ul Radio, neîntreruptă până astăzi. A devenit în 1996 percuţionist secund al Filarmonicii George Enescu. Primele concerte peste hotare la care a luat parte ca baterist şi percuţionist au avut loc în 1997, în Italia, Spania şi Germania. A evoluat în majoritatea ediţiilor de până acum (2000 – 2016) ale Festivalului Internţional de Jazz de la Bucureşti, fie alături de notabili muzicieni români şi străini, în 2002 cu pianistul italian Guido Manusardi, iar în 2004 împreună cu Decebal Bădilă, această colaborare fiind reeditată şi în 2005, când din grup a făcut parte şi virtuozul chitarist brazilian Marcinho Eiras. În 2016 a revenit la Festival împreună cu Decebal Badilă și Petrică Andrei. A fost solicitat în mai multe rînduri pentru contribuţii live de profesorul şi dirijorul american Tom Smith. Din anul 2011 organizează proiectul Stagiunea de Jazz, în parteneriat cu Radio Romania Cultural și Teatrul ACT, stagiune care se derulează în continuare, cu o frecvență de un concert pe lună.

(Biografii preluate)

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.