Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Biciclete Urbane / Biciclop

0

Ciclop. Biciclete Urbane devine Biciclop în al doilea an de activitate

Prezent încă din iarna trecută în Bucureşti, Ciclop este primul magazin fizic şi online din România dedicat bicicletelor urbane. După un an plin, uriaşul cu un ochi în frunte îşi începe al doilea an de activitate şi este rebotezat Biciclop.

Iubitorii de biciclete din Bucureşti ştiu deja că în magazinul din Povernei 25 orice vis cu pedale este posibil. Fie că e vorba de o bicicletă nouă, de una recondiţionată sau de una inventată şurub cu şurub, Ciclop – acum Biciclop – este de un an locul în care bicicletele de oraş se întâlnesc cu oamenii pasionaţi de ciclismul urban.

Recunoscut ca un promotor al ciclismului urban, în primul an de activitate, Ciclop a lansat pe străzi 250 de biciclete, noi sau recondiţionate. În sezonul care a început, rebotezatul Biciclop îşi schimbă doar părul – căci năravul rămâne să marşeze în aceeaşi direcţie de conştientizare şi să participe la evenimentele orientate spre ciclism și atitudine urbană. Noul nume este ales pentru a reflecta mai bine domeniul de activitate şi pentru a înlătura orice confuzie cu firma de piese şi servicii auto Ciclop. Cu nume şi forţe proaspete, Biciclop îşi propune să extindă linia de distribuţie în afara capitalei şi să aducă brandurile de biciclete de oraş cum este Gazelle la statutul pe care acestea le au în vestul Europei.

Filozofia

Biciclop, primul magazin de biciclete de oraş din România, îşi doreşte să promoveze mersul pe bicicletă ca parte dintr-o atitudine urbană, iar bicicleta ca accesoriu permanent, şi nu doar recreaţional, într-un oraş care să redevină al oamenilor.

Anul trecut, Ciclop a ales să încurajeze mişcarea, expunându-se în medii cu un public cuplat la pulsul oraşului – în Cărtureşti, Green Tea, Escargot, Old City sau Van Gogh – sau la evenimente care transformă an de an Bucureștiul într-un spaţiu în care pasiunile se intersectează, fie că e vorba de biciclete, artă urbană, fashion sau muzică – Bike Walk, Street Delievery, V for Vintage, Street Heroes sau I love my bike. Şi pentru că ochiul Ciclopului a fost atent la iubitorii de biciclete şi i-a vrut aproape, curtea din Povernei a găzduit şi două petreceri lejere de vară, cu limonadă şi muzică bună.

Magazinul

Printre brandurile de biciclete de oraş comercializate de Ciclop se numără Gazelle, Vanmoof, Strida, Biomega, Van Gogh, Kross şi Create. Majoritatea bicicletelor second-hand din magazin sunt achiziţionate de la primăria din Amsterdam şi recondiţionate până capătă strălucirea unor biciclete de colecţie. Magazinul Biciclop se află în Bucureşti, pe Strada Povernei, nr. 25, şi online, la www.ciclop.eu.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.