Biciclete Urbane / Biciclop

0

Ciclop. Biciclete Urbane devine Biciclop în al doilea an de activitate

Prezent încă din iarna trecută în Bucureşti, Ciclop este primul magazin fizic şi online din România dedicat bicicletelor urbane. După un an plin, uriaşul cu un ochi în frunte îşi începe al doilea an de activitate şi este rebotezat Biciclop.

Iubitorii de biciclete din Bucureşti ştiu deja că în magazinul din Povernei 25 orice vis cu pedale este posibil. Fie că e vorba de o bicicletă nouă, de una recondiţionată sau de una inventată şurub cu şurub, Ciclop – acum Biciclop – este de un an locul în care bicicletele de oraş se întâlnesc cu oamenii pasionaţi de ciclismul urban.

Recunoscut ca un promotor al ciclismului urban, în primul an de activitate, Ciclop a lansat pe străzi 250 de biciclete, noi sau recondiţionate. În sezonul care a început, rebotezatul Biciclop îşi schimbă doar părul – căci năravul rămâne să marşeze în aceeaşi direcţie de conştientizare şi să participe la evenimentele orientate spre ciclism și atitudine urbană. Noul nume este ales pentru a reflecta mai bine domeniul de activitate şi pentru a înlătura orice confuzie cu firma de piese şi servicii auto Ciclop. Cu nume şi forţe proaspete, Biciclop îşi propune să extindă linia de distribuţie în afara capitalei şi să aducă brandurile de biciclete de oraş cum este Gazelle la statutul pe care acestea le au în vestul Europei.

Filozofia

Biciclop, primul magazin de biciclete de oraş din România, îşi doreşte să promoveze mersul pe bicicletă ca parte dintr-o atitudine urbană, iar bicicleta ca accesoriu permanent, şi nu doar recreaţional, într-un oraş care să redevină al oamenilor.

Anul trecut, Ciclop a ales să încurajeze mişcarea, expunându-se în medii cu un public cuplat la pulsul oraşului – în Cărtureşti, Green Tea, Escargot, Old City sau Van Gogh – sau la evenimente care transformă an de an Bucureștiul într-un spaţiu în care pasiunile se intersectează, fie că e vorba de biciclete, artă urbană, fashion sau muzică – Bike Walk, Street Delievery, V for Vintage, Street Heroes sau I love my bike. Şi pentru că ochiul Ciclopului a fost atent la iubitorii de biciclete şi i-a vrut aproape, curtea din Povernei a găzduit şi două petreceri lejere de vară, cu limonadă şi muzică bună.

Magazinul

Printre brandurile de biciclete de oraş comercializate de Ciclop se numără Gazelle, Vanmoof, Strida, Biomega, Van Gogh, Kross şi Create. Majoritatea bicicletelor second-hand din magazin sunt achiziţionate de la primăria din Amsterdam şi recondiţionate până capătă strălucirea unor biciclete de colecţie. Magazinul Biciclop se află în Bucureşti, pe Strada Povernei, nr. 25, şi online, la www.ciclop.eu.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează