Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Biblioteca Vie”, vino să ”citeşti” oameni care au demisionat de la vechiul job pentru a încerca altceva

0

Dacă te-ai gândit vreodată cum ar fi să îți dai demisia și să îți urmezi pasiunea, sau să încerci să faci ceva pe cont propriu, echipa incubator107 împreună cu A.R.T. Fusion vă invită sâmbătă și duminică, 24-25 noiembrie, de la ora 15 la o întâlnire de tip Biblioteca Vie să ”citeşti” oameni care au demisionat de la vechiul job pentru a încerca altceva. Evenimentul se va desfăşura în mansarda noastră din strada Traian 107.

Biblioteca Vie este asemenea unei biblioteci obişnuite, din care cititorii interesaţi împrumută cărţi pentru o perioadă limitată de timp (30 minute), le citesc şi le returnează bibliotecarului, pentru a fi răsfoite de următorii cititori interesaţi. Sunt două diferenţe majore însă: cărţile sunt persoane, iar citirea lor presupune dialogul cititorului cu acestea.

Printr-o metodă specifică educației nonformale, “Biblioteca Vie – Dă-ți demisia” te pune față în față cu povestea unor oameni care au reușit să se asculte pe sine și să facă o schimbare în viața lor.

Dintre titlurile pe care le poți împrumuta se regăsesc:

De ce Simona David-Crisbășanu (autor: Simona David-Crisbășanu)

Ultima noapte de angajat, întâia noapte de freelancer (autor: Paul Manea)

Vocația sau corporația? (autor: Alina Petrișan)

Am scăpat de şefi (autor: Bogdan Mușat)

Actoria m-a învățat că sunt personajul principal din viața mea (autor: Doina Ionescu, fondator al Școlii de Teatru Q-Feel)

Pasul următor (autor: Octav Borce)

De la funcţionar public la trainer şi artist (autor: Irina Ionescu)

Joc, jocuri, joacă (autor: Alin Tatoiu)

Capriciu sau necesar? (autor: Adina Maiorescu)

Dacă nu-ți găsești locul, fă-ți unul! (autor: Ștefana Popa)

De la holiday manager la o “călătorie” educativă (autor: Larisa Popescu)
Te așteptăm la o lectură ca niciuna alta.

Cu cine?

Cu autorii cărților vii care au acceptat să-și lase citită povestea.

Atelierul este moderat de Florin Bădiță. Pasionat de educația nonformală și în special de metodele Biblioteca Vie și Teatru Forum, este voluntar în cadrul asociației A.R.T. Fusion, unde ajută la dezvoltarea competențelor sociale ale copiilor, adolescenților și tinerilor. A fost inițiat în metoda Bibliotecii Vii la un training internațional în Cehia. A fost la rândul lui carte, facilitator și bibliotecar.

Când?

  1. sâmbată@incubator107 , 24 noiembrie 2012 de la 15:00 la 18:0
  2. duminică@, 25 noiembrie 2012 de la 15:00 la 18:0

Cum?

Înscrierea la atelier se face online, la bucuresti.incubator107.com

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 30 lei pentru întreg atelierul sau 15 lei pentru fiecare întâlnire.

Unde?

Mansarda din Traian, nr. 107.

Despre autor

avatar

Incubator107 este locul în care oricine poate învăța pe oricine orice. Vrem să încurajăm în oameni dorința de a învăța de la alții și de a învăța pe alții. Așteptăm propuneri de ateliere inedite, personale și cu suflet din orice domeniu al vieții de-după-birou. Meșterii noștri pot fi pasionați, inițiați sau experți. incubator107 este un proiect al asociației culturale Macaz. Funcționăm din donațiile învățăceilor pe care le împărțim în trei - spre meșteri, facturi & materialele pentru ateliere și echipa incubator107. În același spirit al schimbului și al libertății, am clocit un loc în care poți aduce un obiect și lua altul la schimb. TROC se numește și ne e foarte drag. Fiecare lună începe cu câte o Nocturnă unde experimentăm rând pe rând toate atelierele din luna ce urmează. Invitații noștri vin cu merinde făcute în casă, trec din experiență în experiență și se înscriu la atelierele care i-au convins. La răsărit de soare avem cântare și cafea la oală. incubator107 a pornit în mansarda unei case în aprilie 2011 și pentru că noi credem că e nevoie de un incubator în fiecare oraș, am pornit caravana prin România. Am găsit în Iași (din aprilie 2012), Cluj (din mai 2012), Timișoara (din iulie 2012), Brașov (din octombrie 2012) și Oradea (din mai 2013) echipe descurcărețe care au pornit incubator107 la ei în oraș. Dacă ești din alt oraș și crezi că poți coordona un incubator, cheamă-ne!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.