Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Biblioteca Vie își deschide din nou porțile!

0

Sâmbătă, în data de 28 februarie, între orele 10 – 14.30, aveți din nou ocazia de a afla poveștile acestor persoane deosebite, cărți vii pentru încă o zi in Journey Pub (Strada George Enescu 25, 010303 Bucharest, Romania.

flyer_final_Biblioteca_Vie_-_ViitorPlus

Ce este o carte vie?

Cărțile vii sunt persoane pe care le-ai putea întâlni oriunde, le-ai arunca o privire și nu ai îndrăzni să le adresezi o întrebare personală chiar dacă ești curios. Cu toții avem prejudecăți față de oamenii care sunt diferiți de noi. Dar îi cunoaștem cu adevărat? Oare aceste prejudecăți nu sunt doar în mintea noastră? Biblioteca Vie îți oferă contextul în care poți să îi cunoști cu adevărat, să le asculți povestea, să le adresezi întrebări.

Viața și trăirile unei persoane cu probleme de sănătate, care trebuie să se adapteze la o viață diferită și căreia îi este întors spatele de către societate sau este mereu privită cu milă nu sunt cunoscute de majoritatea oamenilor. Aceste persoane sunt însă sunt la fel de apte ca toți ceilalți să realizeze lucruri iar indivizii și societatea trebuie să afle povestea lor pentru a produce o schimbare de atitudine.

Cum citești o carte vie?

Catalogul bibliotecii îl iei de la bibliotecar. În el găsești descrierile cărților pentru a putea alege pe cine vrei să “citești”. Când cartea este disponibilă atunci bibliotecarul îți va da un permis cu numele tău și titlul cărții, iar apoi îți va face cunoștință cu aceasta. Vă veți alege o masă și veți avea 30 de minute să discutați. Când terminați discuția cartea trebuie returnată bibliotecarului.

Biblioteca Vie face parte din Campania “No Hate Speech de la A la Z” și este organizată de ViitorPlus în colaborare cu Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, în cadrul proiectului „Managementul Voluntarilor de la A la Z”, proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România și face parte din campania No Hate Speech Romania.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.