BiblioLounge, un spatiu de lectura si socializare la Biblioteca Metropolitana Bucuresti

0

Vine vacanţa şi eşti tânăr? Hai la BiblioLounge !

Odată cu vacanţa de vară, tinerilor bucureşteni le sunt deschise porţile BiblioLounge, spaţiu de socializare, interacțiune și lectură inițiat de Asociația Young Initiative și găzduit de către Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Metropolitane  Bucureşti (BMB) – zona Piaţa Amzei.

Realizat din iniţiativa Asociaţiei Young Initiative împreună cu BMB Filiala „Ion Creangă”, proiectul este organizat în cadrul programului european „Power On – From virtual to public space, finanțat de Comisia Europeană prin intermediul Tineret în Acțiune – Acțiunea 1.3 Proiecte pentru Democrație Participativă.

Conceptul proiectului  este conturat pe ideea unei biblioteci „altfel” – ideea se înscrie astfel într-un veritabil trend internaţional: transformarea spaţiilor publice, cum ar fi bibliotecile, nefrecventate de tineri, în zone multi-culturale vii, animate, interactive.

Proiectul este gândit pe două componente majore: cea de spațiu dinamic, de lectură și activități de petrecere a timpului liber pus la dispoziția tuturor tinerilor in timpul programului bibliotecii și cea de evenimente gratuite dedicate tinerilor, organizate de către ONG-uri și alte institutii.

Astfel, BiblioLounge oferă tinerilor acces gratuit la oportunități de socializare, interacţiune, lectură, precum şi de formare profesională şi dezvoltare personală prin workshop-uri, seminarii şi evenimente culturale variate propuse de ONG-uri sau chiar de ei.

Pentru a-şi atrage publicul, BiblioLounge pune la dispoziție conexiune Internet wireless gratuită, un videoproiector, televizor cu DVD player, o gamă variată de filme și cărți din colecția bibliotecii, mobilier comod şi decoruri moderne, totul într-un spațiu care să  amintească utilizatorilor de căldura de acasă.

Mai multe informații legate de proiect și imagini cu spațiul sunt disponibile pe site-ul www.bibliolounge.ro, cât și pe pagina de Facebook a proiectului, www.facebook.com/bibliolounge.

Asociaţia Young Initiative este o organizație non-guvernamentala, non-profit, neafiliată politic, care își propune să contribuie activ la dezvoltarea personală și profesională a tinerilor din România, precum și la educația și cultura acestora, astfel încât aceștia să își poată croi o cariera corespunzătoare potențialului lor. www.younginitiative.org

Biblioteca Metropolitană București – Filiala „Ion Creangă” face parte din grupul celor opt biblioteci pentru copii și tineret ale Bibliotecii Metropolitane Bucureşti și este situată pe  Str.Christian Tell nr.10, în apropierea Ambasadei Franței. Serviciile bibliotecii sunt gratuite – împrumut de carte, de filme, accesul la calculatoare și Internet.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.