BiblioLounge, un spatiu de lectura si socializare la Biblioteca Metropolitana Bucuresti

0

Vine vacanţa şi eşti tânăr? Hai la BiblioLounge !

Odată cu vacanţa de vară, tinerilor bucureşteni le sunt deschise porţile BiblioLounge, spaţiu de socializare, interacțiune și lectură inițiat de Asociația Young Initiative și găzduit de către Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Metropolitane  Bucureşti (BMB) – zona Piaţa Amzei.

Realizat din iniţiativa Asociaţiei Young Initiative împreună cu BMB Filiala „Ion Creangă”, proiectul este organizat în cadrul programului european „Power On – From virtual to public space, finanțat de Comisia Europeană prin intermediul Tineret în Acțiune – Acțiunea 1.3 Proiecte pentru Democrație Participativă.

Conceptul proiectului  este conturat pe ideea unei biblioteci „altfel” – ideea se înscrie astfel într-un veritabil trend internaţional: transformarea spaţiilor publice, cum ar fi bibliotecile, nefrecventate de tineri, în zone multi-culturale vii, animate, interactive.

Proiectul este gândit pe două componente majore: cea de spațiu dinamic, de lectură și activități de petrecere a timpului liber pus la dispoziția tuturor tinerilor in timpul programului bibliotecii și cea de evenimente gratuite dedicate tinerilor, organizate de către ONG-uri și alte institutii.

Astfel, BiblioLounge oferă tinerilor acces gratuit la oportunități de socializare, interacţiune, lectură, precum şi de formare profesională şi dezvoltare personală prin workshop-uri, seminarii şi evenimente culturale variate propuse de ONG-uri sau chiar de ei.

Pentru a-şi atrage publicul, BiblioLounge pune la dispoziție conexiune Internet wireless gratuită, un videoproiector, televizor cu DVD player, o gamă variată de filme și cărți din colecția bibliotecii, mobilier comod şi decoruri moderne, totul într-un spațiu care să  amintească utilizatorilor de căldura de acasă.

Mai multe informații legate de proiect și imagini cu spațiul sunt disponibile pe site-ul www.bibliolounge.ro, cât și pe pagina de Facebook a proiectului, www.facebook.com/bibliolounge.

Asociaţia Young Initiative este o organizație non-guvernamentala, non-profit, neafiliată politic, care își propune să contribuie activ la dezvoltarea personală și profesională a tinerilor din România, precum și la educația și cultura acestora, astfel încât aceștia să își poată croi o cariera corespunzătoare potențialului lor. www.younginitiative.org

Biblioteca Metropolitană București – Filiala „Ion Creangă” face parte din grupul celor opt biblioteci pentru copii și tineret ale Bibliotecii Metropolitane Bucureşti și este situată pe  Str.Christian Tell nr.10, în apropierea Ambasadei Franței. Serviciile bibliotecii sunt gratuite – împrumut de carte, de filme, accesul la calculatoare și Internet.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează