Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Beyond Youth Potential lanseaza Train & Go – Mind your own business

0

BYP (Beyond Youth Potential) organizează proiectul Train & Go – Mind your own business, în București, între 25 și 27 februarie 2011. Scopul evenimentului este de a oferi tinerilor toate informațiile necesare pentru a începe propria afacere.

Cei 28 de participanți vor avea ocazia să își dezvolte abilitățile de muncă în echipă și de relaționare cu ceilalți. În plus, vor afla care sunt pașii de urmat în lansarea unei afaceri și vor dispune de mijloacele necesare pentru a pune în practică ceea ce au învățat.

Pe parcursul proiectului, tinerii trebuie să creeze propriile lor produse și să obțină profit prin vânzarea acestora.

Proiectul Train & Go – Mind your own business se va desfășura pe o perioadă de trei zile. În prima zi, participanții își vor forma echipele și vor alege produsul pe care îl vor realiza. De asemenea, ei vor primi bugetul pentru achiziționarea materialelor de care au nevoie în realizarea produsului final.

În cea de-a doua zi, echipele vor fabrica obiectele și vor stabili prețul, modalitățile de promovare și de comercializare ale acestora. În plus, participanții își vor promova produsele prin diferite metode, de la distribuirea de flyere și până la postări pe Facebook sau pe Twitter.

În ultima zi a proiectului, tinerii vor participa la un training despre vânzări și vor comercializa obiectele confecționate. Tot atunci, ei vor calcula profitul și vor hotărî în ce proiect BYP doresc să investească suma de bani câștigată. Proiectul se va încheia odată cu anunțarea și premierea câștigătorilor.

BYP este o organizație nonprofit, fondată în august 2007, la iniţiativa unor tineri dornici de a se implica în activităţile de voluntariat. Obiectivele organizaţiei sunt dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor, precum și facilitarea accesului acestora în domenii ca managementul de proiect sau resursele umane. BYP îşi propune să participe la instruirea tinerilor, în concordanţă cu actualele cerinţe ale pieţei, ajutându-i astfel să îşi descopere potenţialul.

Pentru mai multe informaţii, consultaţi site-ul proiectului: http://tg.bypteam.com

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.