Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Ber2M”, cel mai lung ultra-maraton montan din România

0

Adrian Ber va alerga continuu 123 de kilometri, pe crestele a 2 munți, Făgăraș și Piatra Craiului, în decursul a 25 de ore, începând cu dimineața zilei de 3 august 2013. Evenimentul se numește sugestiv “Ber2M” și va fi cel mai lung ultra-maraton din România. Scopul principal al ultra-maratonului este de a atrage atenţia asupra importanţei programelor de împădurire şi de a strânge fonduri pentru campania Pădurea Copiilor, a asociației ViitorPlus.

BER2M (Medium)

 Adrian Ber este un alergător amator, dar cu o experiență de peste 3 ani  în alergările montane de anduranță, ce a reușit deja să câștige mai multe competiții de profil. El a început să susțină cauza Pădurea Copiilor cu ocazia unui eveniment similar, Transmaraton 2012, unde Adi a şi câștigat locul I în proba de ultra-maraton (70km). De atunci și-a dorit să îmbine pasiunea lui pentru alergarea montană cu strângerea de fonduri pentru Pădurea Copiilor, astfel luând  naștere ideea evenimentului “Ber2M”.

 În dimineața zilei de 3 august, Ber Adrian va începe alergarea celor 123 km, pe crestele a 2 munți – Făgăraș și Piatra Craiului. Punctul de plecare va fi Mănăstirea Turnu Roșu, iar punctul de sosire Fântâna lui Botorog. Diferența pozitivă de nivel a traseului este de +7.500 de metri (suma înălțimii tuturor pantelor), iar altitudinea maximă la care va ajunge este 2.500 de metri.

 Obiectivele principale ale evenimentului “Ber2M” sunt  de a informa și sensibiliza oamenii cu privire la importanța împăduririlor și de a strânge 8.000 de euro pentru Pădurea Copiilor, astfel încât un hectar de pădure să fie plantat și îngrijit.

 Adrian Ber mărturisește: “Îmi doresc ca efortul meu să inspire cât mai multe persoane să susțină printr-o donație cauza Pădurea Copiilor. Alergarea montană a 123 km, în 25 de ore, este o țintă ambițioasă pentru care am început să mă antrenez susținut  încă de la începutul anului, dar sunt convins că, indiferent de obstacolele pe care le voi întâlni pe traseu, voi reuși să termin cursa. Sunt animat în alergarea mea de gândul că cei de la ViitorPlus vor continua să crească păduri pentru copiii noștri; ei o fac deja de 5 ani şi au nevoie de ajutorul nostru al tuturor!”

 Pentru ca acest eveniment să fie posibil, Gabriel Solomon, alergător de anduranță, care deține recordul național pentru alergare pe bandă (213 km în 24 de ore), a decis să se implice în organizarea și promovarea acestuia: “Sunt un susținător al curselor de alergare care au ca scop strângerea de fonduri pentru cauze sociale și de mediu, eu însumi alerg pentru astfel de cauze de 2 ani. Când am aflat că Adrian își propune să alerge cel mai lung ultra-maraton montan din România pentru cauza Pădurea Copiilor, mi-am dorit să-l sprijin mai mult decât moral, printr-o donație, și am hotărât să mă implic în organizarea directă a evenimentului.”

 Pădurea Copiilor este o campanie de strângere de fonduri a programului de împădurire “Adoptă un copac!”, prin care ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă – își propune să planteze și să îngrijească câte un puiet pentru fiecare nou-născut din România. Pădurea Copiilor este cauza de mediu a mai multor evenimente sportive, începând cu octombrie 2011. Până acum, aproape 5.000 de alergători au susținut această cauză și au făcut posibilă plantarea, în comuna Poroschia din județul Teleorman, a aproape 4 hectare de pădure (o suprafață echivalentă cu aproximativ 4 terenuri mari de fotbal), ce vor fi îngrijite timp de 5 ani și monitorizate alți 10 ani.

 Cei care doresc să-l susțină pe Adrian Ber și cauza Pădurea Copiilor, pot face donații online pe http://adrianber.ro/ și pot urmări evenimentul pe Facebook.

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.