Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Basmul fantastic – Calatorie intre lumi (13-16 iulie)

0

BasmulIntre 13 si 16 iulie etnologul Laura Jiga Iliescu ne invita in lumea plina de talc si animata de personaje cu aventuri incredibile a BASMELOR FANTASTICE.

Basmul fantastic – Calatorie intre lumi este un curs sustinut la Fundatia Calea Victoriei despre cum intelegeau stra-strabunicii nostri lumea si transmiteau mai departe cele mai valoroase informatii si sfaturi. Poate fi insa si o cale catre lumea noastra interioara, cu cautarile fiecaruia dintre noi.

Un basm exista doar atata timp cat este povestit. Cat are cine sa il spuna si cine sa il asculte. Unii cred ca s-a sfarsit vremea aceasta. Poate ca au dreptate, poate ca nu.

In orice caz, fata de un trecut nu foarte indepartat, s-au schimbat deopotriva povestitorii, ascultatorii si povestile. Asteptarile, rabdarea, timpul petrecut impreuna, imaginatia, cautarea. Si credintele, practicile sarbatorilor si ale cotidianului, casele, bisericile, dansurile, muzicile si peisajele. Acestea toate dau sens fantasticului si ii configureaza galeria de personaje si imagini, in relatie unele cu altele si mai ales cu lumea cea mare.

Temele celor patru intalniri vor fi:
1. Adevar, minciuna si vraja. Sau despre basme, legende, descantece si povestea lor ascunsa
2. Cel bun vs. cel rau? Eroi, eroine si initiere
3. Peste noua mari si noua tari se afla celelalte taramuri
4. Pasarea maiastra si calatoriile intre lumi.
5.
Cateva dintre basmele din care vom citi si despre care vom vorbi sunt: Dragan Cenusa, Cei doi tineri si casa imparatului, Basmul cu copilul facut de Dumnezeu, Praslea, Voinicul cel cu cartea in mana nascut.

Lector: Laura Jiga Iliescu
Data incepere: 13 iulie 2015; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 4
Frecventa zilnica: luni-joi, (13-16 iulie)
Varsta minima: 16 ani
Cost: 200 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 180 ron
Locul desfasurarii: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)
Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.