Baschet in scaun rulant pentru persoane cu si fara dizabilitati

0

Voluntarii Vodafone au acceptat provocarea  – au jucat baschet în scaun rulant alături de sportivii cu dizabilități locomotorii de la Fundația Motivation România.

  • 20 de iubitori ai sportului – persoane cu dizabilităţi locomotorii și angajaţi Vodafone au driblat, au aruncat la coș și au marcat stând în scaune rulante.

comunicat_moti-vdf_baschet

Fundaţia Motivation România, împreună cu Fundaţia Vodafone România, au organizat  joi, 9 octombrie, un eveniment sportiv inedit: persoane cu și fără dizabilități, sportivi în scaun rulant și angajați Vodafone au acceptat provocarea de a juca baschet în scaun rulant. Meciurile au reunit, pe teren, peste 20 de iubitori ai sportului.

Evenimentul a avut rolul de a demonstra că toți oamenii își pot depăși limitele prin sport: persoanele cu dizabilități depășesc barierele fizice, iar persoanele fără dizabilități trec peste ideile preconcepute și se lasă prinse într-un joc ce le antrenează energia și determinarea. La intrecere au participat patru echipe, formate din persoane cu și fără dizabilități. Formarea de echipe mixte este un argument pentru promovarea egalității de șanse și a abilităților persoanelor cu dizabilități.

”Evenimentul de astăzi nu este unul singular. Echipele noastre din țară fac periodic demonstrații ale abilităților persoanelor cu dizabilități, iar voluntarii Vodafone sunt de ani buni partenerii noștri în promovarea sportului unificat. Tot anul acesta, am participat împreună la a cincea ediție a evenimentului de înot Motivation-Vodafone. Prin meciurile de astazi, am diversificat, așadar, aria competițională și am trecut la un alt sport. Le mulțumim prietenilor de la Vodafone că ne-au acceptat provocarea și că ne susțin!” a declarat Cristian Ispas, Director General al Fundaţiei Motivation România.

„A devenit deja o tradiție pentru noi să susținem sportul pentru persoane cu dizabilități și să ne implicăm direct în competiții alături de aceste persoane. Am început acum 5 ani cu competiții de înot și anul acesta ne bucurăm că voluntarii Vodafone au acceptat provocarea de a juca baschet în scaun rulant. Împărtășim astfel pasiunea pentru sport și continuăm să susținem integrarea socială a persoanelor cu dizabilități în societate”, a spus Angela Galeța, Director Fundația Vodafone România.Evenimentul sportiv a avut loc în cadrul proiectului ”Caravana Mobilității”, derulat anul acesta de Fundația Motivation România, cu sprijin financiar de la Fundația Vodafone România. Investiția Fundației Vodafone Romania în acest proiect desfășurat în anul 2014-2015 este de 38.000 de euro, iar valoarea proiectului se ridică la 60.200 de euro, diferența fiind acoperită de Fundația Motivation România.

Fundaţia Vodafone România susţine Fundaţia Motivation România de 13 ani pentru donarea de scaune rulante copiilor cu dizabilităţi din întreaga ţară şi pentru dezvoltarea oportunităţilor de terapie ocupaţională pentru tineri cu dizabilităţi severe dezinstituţionalizaţi în casele de tip familial Motivation.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată in 1998. În cei 16 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat peste 768 de programe în beneficiul copiilor, bătrânilor, persoanelor defavorizate şi tinerilor cu dizabilităţi intelectuale sau locomotorii. Până în prezent, Fundaţia Vodafone a investit 17 milioane Euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro.

Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Serviciile pe care le oferă acoperă o gama largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de miscare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 10.000 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.