Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Balul Seniorilor pentru 50 de vârstnici institutionalizati

0

Asociatia Fluens, în colaborare cu Directia Generalã de Asistenta Socialã si Protectia Copilului Sector 1 si Directia Generalã de Asistentã Socialã a Municipiului Bucuresti organizeaza în data de 9 aprilie, la Cafeneaua Actorilor din Parcul Tineretului, un eveniment unic – Balul Seniorilor, care marcheaza încheierea unui proiect de success “Porti deschise- acces la servicii sociale inovative pentru persoane vârstnice institutionalizate”, finantat prin granturile SEE 2009- 2014, în cadrul Fondului ONG in Romania.

4e3802c6-67c3-428d-8e10-7c89a20330d1

La actiune vor fi prezenti 50 de vârstnici institutionalizati, din cadrul centrelor CSS Straulesti, CSS Odai, CIA Sf. Elena, CIA Sf. Vasile si Centrul Medico-Social al Municipiului Bucuresti (Sf. Luca).

Acestora li se vor alatura numerosi invitati, care se vor bucura impreuna cu bunicii din centre, de un adevarat spectacol ce va include cantece populare, romante, muzica usoara, interpretare muzicala si teatrala, dans, sketchuri amuzante. Vor fi alaturi de noi artisti cu suflet mare, vedete indragite precum Cristina Cioran si Dan Helciug; ne va insoti vocea calda a cantaretei Oanei Hera, dar si energia gazdei noastre, Lucia Marzan, care ne va atrage în ritmuri de tango, Astarte Maria ne va invalui in muzica pianului si a vocii sale placute si iar apoi ne vom molipsi de entuziasmul copiilor minunati de la Academia de Talente Contrapunct.

Prin aceasta actiune ne dorim sa aducem un plus de bucurie, speranta si energie bunicilor din centre care, de-a lungul proiectului “Porti deschise”, au constientizat ca nu sunt singuri, ca sunt importanti si ca incercam sa le oferim suportul necesar pentru a le imbunatati starea de sanatate si pentru a-i scoate din izolare. Invitatii vor fi alaturi de varstnici in toate momentele oferite si puse în scena, oferindu-le cadrul de a retrai momente din tineretea lor prin intermediul dansului si muzicii.

Fondurile stranse în cadrul evenimentului vor fi utilizate pentru continuitatea proiectului si pentru asigurarea accesului la servicii medicale atat de necesare varstnicilor singuri.

Rezultatele din cadrul proiectului “Porti deschise”, de la inceput pana in prezent, sunt uimitoare: zeci de varstnici au fost implicati în grupuri terapeutice, în special axate pe ameliorarea simptomelor dementelor si maladiei Alzheimer. Au avut loc in jur de 100 de evenimente de socializare in azile si in afara acestora, s-au organizat excursii in tara, in care au fost implicate cel putin 40 de persoane varstnice deplasabile. De asemenea, multi dintre bunici au participat la spectacole si evenimente festive, iar in fiecare camine am organizat constant ateliere artistice. Am refacut gradina Centrului Medico-social al Municipiului Bucuresti, impreuna cu voluntari din companii, am format o retea de persoane care sa-i sune periodic pe varstnicii care nu au apartinatori, iar în cadrul Caminului Straulesti am organizat un grup de terapie prin tango si muzica. Nici partea medicala nu a fost omisa. Astfel, am realizat ochelari pentru 60 de persoane varstnice si urmeaza sa asiguram consultatii stomatologice si teste de osteoporoza. Schimbarea personala a multor varstnici dintre este incredibila: persoane care nu vorbeau si se miscau foarte greu si-au recapatat pofta de viata, dorinta de a se implica, de a iesi din centru, si-au recastigat amintirile.

Va invitam cu drag sa fiti alaturi de varstincii din centrele de stat la acest eveniment dedicat lor! Sa le oferim impreuna din sperantele si bucuria noastra de viata si sa le aratam ca ne pasa de ei. Va rugam sa ne anuntati prezenta dvs. prin e-mail la adresa contact@asociatiafluens.ro

Evenimentul este parte a proiectului “Porți deschise – acces la servicii sociale inovative pentru persoane vârstnice instituționalizate”, finanțat din Granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în Romania și care se desfasoară în perioada 15 aprilie 2015 – 14 aprilie 2016.

Despre Asociația Fluens

Asociatia Fluens derulează, cu ajutorul echipei de voluntari, programe care vin în sprijinul celor mai vulnerabile categorii sociale: copii abandonați, bătrâni singuri, tineri aflați la început de drum, persoane bolnave și familii care provin din medii defavorizate. Asociatia dezvoltă o serie de proiecte în parteneriat cu direcțiile de protecție a copilului, căminele de vârstnici, institutii publice și private.
Activitatea organizatiei poate fi urmarită online, pe www.asociatiafluens.ro sau www.facebook.com/damdirectiebinelui

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.