Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Balul Bucurestiului Interbelic si Festivalul Luna Bucurestilor

0

balul bucurestiului interbelic 2012

Balul Bucurestiului Interbelic reinvie spiritul perioadei faste in care capitala noastra a fost denumita, datorita atmosferei cosmopolite, „Micul Paris”. Costumatiile retro inspirate din moda anilor ’20-’30, care pun in valoare eleganta unui cuplu, dar si emanciparea femeilor din epoca, muzica lui Zavaidoc, jazz-ul si pasii de tango, charleston sau foxtrot atat de celebre in epoca fac parte din amprenta Balului Interbelic.

„Bucurestiul este o combinatie de multe influente; rusesti, frantuzesti, vieneze, turcesti, fanariote. Moda si luxul erau frantuzesti, muzica balurilor venea de la Viena, extravaganta si risipa erau rusesti.” – Sir Sacheverell Sitwell, „Calatorie in Romania”

In programul Balului sunt incluse dansuri de epoca cu profesionisti si momente de teatru interpretate de actoriiSmaranda CarageaAna-Maria Karina Nagy si Nae Alexandru, care vor da viata unor personaje celebre din acele vremuri.

Personalitati culturale – intelectuali de elita, actori, istorici, muzicieni si artisti plastici – lectori si prieteni ai Fundatiei Calea Victoriei, vor onora cu prezenta lor Balul Bucurestiului Interbelic.

Taxa de participare la Bal este 170 de lei sau 150 de lei pentru detinatorii cardului de fidelitate. Inscrierile se pot face la adresa bal@victoriei.ro.

Vestimentatia participantilor la bal trebuie sa fie de inspiratie interbelica, rochii charleston, perle si accesorii pentru doamne, iar pentru domni – frac sau costum negru de seara. (fotografii din anii trecuti puteti vedea aici)

www.balulinterbelic.ro

 

Data incepere: 23 mai 2013; Ora: 20.00

Cost: 170 ron, Cost card fidelitate: 150 ron

Locul desfasurarii: Cercul Militar National, Sala Bizantina si Sala Gotica

Inscriere la BAL@VICTORIEI.RO

PROGRAMUL LUNII BUCURESTILOR 2013

 

  • Expozitie de costume inspirate din Moda interbelica si obiecte de epoca: „Calatorie in interbelic, pe Calea Victoriei”in perioada 11 mai – 1 iunie, in Salonul de Protocol al Cercului Militar National – INTRARE LIBERA, pe baza de inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
  • Proiectie de film: Titanic Vals (1965, regia Paul Calinescu)in deschidere: dialog intre actorii Eusebiu Stefanescu (moderator), Tamara Buciuceanu si Ion Dichiseanu (interpreti in film)miercuri 15 mai, ora 19:00, in Sala de Cinema (CMN) – INTRARE LIBERA, pe baza de inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
  • In vizita la MUZEUL COSTUMULUI cu Adina Nanu, joi 15 mai, ora 17:00 pana la 20.00 – INTRARE LIBERA, pe baza de inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

 

fundatia calea victoriei

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.