Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Balul Bucurestiului Interbelic, editia a IV-a

0

 

Fundatia Calea Victoriei are deosebita placere de a va invita in data de 23 mai, de la orele 20.00, la Balul Bucurestiului Interbelic, editia a IV-a, organizat in colaborare cu Cercul Militar National.

Balul Bucurestiului Interbelic reinvie spiritul perioadei faste in care capitala noastra a fost denumita, datorita atmosferei cosmopolite, “Micul Paris”. Costumatiile retro inspirate din moda anilor ’20-’30, care pun in valoare eleganta unui cuplu, dar si emanciparea femeilor din epoca, muzica lui Zavaidoc, jazz-ul si pasii de tango, charleston sau foxtrot atat de celebre in epoca fac parte din amprenta Balului Interbelic.

“Bucurestiul este o combinatie de multe influente; rusesti, frantuzesti, vieneze, turcesti, fanariote. Moda si luxul erau frantuzesti, muzica balurilor venea de la Viena, extravaganta si risipa erau rusesti.” – Sir Sacheverell Sitwell, “Calatorie in Romania”

In programul Balului sunt incluse dansuri de epoca cu profesionisti si momente de teatru interpretate de actoriiSmaranda CarageaAna-Maria Karina Nagy si Nae Alexandru, care vor da viata unor personaje celebre din epoca.

Personalitati culturale – intelectuali de elita, actori, istorici, muzicieni si artisti plastici – lectori si prieteni ai Fundatiei Calea Victoriei, vor onora cu prezenta lor Balul Bucurestiului Interbelic.

Taxa de participare la Bal este 170 de lei, iar inscrierile se pot face la adresa bal@victoriei.ro.

Sunteti invitati la aceasta petrecere – gandita ca un spectacol interactiv – in elegantul decor al CMN, sala Bizantina si Sala Gotica. Vestimentatia participantilor la bal trebuie sa fie de inspiratie interbelica, rochii charleston, perle si accesorii pentru doamne, iar pentru domni frac sau costum negru de seara.

www.balulinterbelic.ro

balul bucurestiului interbelic 2012

Data incepere: 23 mai 2012; Ora: 20.00

Cost: 170 ron, Cost card fidelitate: 150 ron

Locul desfasurarii: Cercul Militar National, Sala Bizantina si Sala Gotica

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

 

 

 

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.