Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Balul Bucurestiului interbelic are loc in 24 mai 2012

0

 

„E ora cind Bucurestiul indragostit flirteaza in armoniile de saxofon ale jazzului […].

Scriitorii, gazetarii, profesorii stau treji pina la ore mici.”

(Ioana Parvulescu, Intoarcere in Bucurestiul interbelic)

 

Balul Bucurestiului interbelic 2012

Fundatia Calea Victoriei are placerea deosebita de a va invita in data de 24 mai, de la orele 20.00, la a treia editie aBalului Bucurestiului Interbelic, organizat in colaborare cu Cercul Militar National. Evenimentul are loc la Cercul Militar National, in Sala Bizantina si Sala Gotica.

Balul Bucurestiului Interbelic reinvie spiritul perioadei faste in care capitala noastra a fost denumita, datorita atmosferei cosmopolite, “Micul Paris”. Costumatiile retro inspirate din moda anilor ’20-’30, care pun in valoare eleganta unui cuplu, dar si emanciparea femeilor din epoca, muzica lui Zavaidoc si pasii de tango, charleston sau foxtrot atat de celebre in epoca fac parte din amprenta Balului Interbelic.

 

In programul Balului sunt incluse momente de dans si teatru din Bucurestiul de altadata, meniu festiv si premierea celor mai bune costume interbelice.

 

Personalitati culturale – intelectuali de elita, actori, istorici, muzicieni si artisti plastici – lectori si prieteni ai Fundatiei Calea Victoriei, vor onora cu prezenta lor Balul Bucurestiului Interbelic.

Taxa de participare la Bal este 150 de lei, sau 135 pentru detinatorii cardului de fidelitate. Inscrieri se pot face la adresabal@victoriei.ro

Participantii sint invitati sa poarte tinute de inspiratie interbelica (moda anilor ’20 si ’30). Accentul se poate pune, pentru domnisoare si doamne, pe machiaj, coafura si accesorii specifice epocii: palarii mici, perle, manusi, iar pentru domni recomandam costum negru si papion sau cravata.

 

Aici gasiti fotografii, video si informatii despre editiile trecute (2010 si 2011) si despre Luna Bucurestilor:

www.balulinterbelic.ro

Data incepere: 24 mai 2012; Ora: 20.00

Cost: 150 ron, Cost card fidelitate: 135 ron

Locul desfasurarii: Cercul Militar National, Sala Bizantina si Sala Gotica

Inscriere la BAL@VICTORIEI.RO

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.