Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Balkanik OpenTalks | meșteșug + design contemporan

0

Balkanik OpenTalks, o inițiativă a Asociației Culturale Metropolis, organizator Balkanik Festival, își propune să aducă în discuție noi modele de afaceri sociale și de promovare a meșteșugurilor tradiționale cu acces limitat pe piață, prin încurajarea artiștilor populari locali de a se promova într-un mod cât mai relevant către publicul contemporan.

Întâlnirea are loc luni, 21 decembrie, începând cu ora 11.00, la Clubul Țăranului Român, când cinci experți în marketing online, comunicare, antreprenori sociali, manageri culturali și curatori, vin să povestească despre proiectele lor de impact la intersecția dintre design și meșteșug, despre cum meșteșugurile și folclorul devin inspirația principală pe piața de design și nu numai, și despre cum obiectele realizate de mână, după tehnici din străbuni și cu încărcătură culturală pot fi valorificate pe piața actuală.

Speakeri:

Marlene Stanciu și Mihai Sibianu, inițiatorii platformei KraftMade.ro, o rețea non-profit de meșteșugari și creativi dedicată recuperării, cultivării, dezvoltării și integrării în viața de zi cu zi a abilităților meșteșugărești provenite din patrimoniul cultural național. Clienții Kraftmade își pot customiza obiecte după propriile idei cu ajutorul meșteșugarilor, contribuind astfel la dezvoltarea economiei locale și la dezvoltarea comunităților.

Website: www.kraftmade.ro.

sucitor kraftmade (1)

Cei doi sunt și curatorii expoziției Deltacraft http://www.deltacraft.ro/

Colecția DELTACRAFT ilustrează tehnicile și abilitățile meșteșugărești din regiunea Deltei Dunării. Obiectele sunt o reprezentare simbolică a resurselor naturale locale, a procurării hranei, a puterii comunitare și memoriei locului.

Cristina Hurdubaia – consultant PR cultură tradițională, coordonator Festivalul de Film etnografic Culese din Balkani, studiază la Facultatea de Etnologie la Universitatea București
Oana Toiu, antreprenor social și catalizator Mesteshukar Butiq

Victor Dulgheru, Director Vânzări Meșteshukar ButiQ, brand al al Asociației Romano ButiQ.

Mesteshukar ButiQ, concept store-ul de pe Edgar Quinet, găzduieste produse de lifestyle, îmbrăcăminte, bijuterii și obiecte de home decor născute dintr-o colaborare inedită: meșteșugari romi împreună cu designeri austrieci și suedezi.

Website: http://mbq.ro/

magazinul mesteshukar butiq
Fie că ești calificat într-un meșteșug, fie că ești un susținător al meșteșugului și al economiei sociale și cumperi obiecte de la artiști tradiționali locali, fie că ești designer de obiect sau vrei să colaborezi cu unul în viitor, te așteptăm să te alături conversației.

Cafea și bunătăți din partea casei. Intrarea este liberă.

O inițiativă a Asociației Culturale Metropolis, organizator Balkanik Festival. Workshop-ul “Balkanik: meşteşug + design contemporan”, este organizat în cadrul proiectului “Balkanik: festival de cultură şi artă”, finanţat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Guvernul Romaniei, prin Programul PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european”.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.