Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Balerina japoneză Sena Hidaka, distinsă cu titlul de prim-balerină a Baletului Naţional Român

0

Pe scena Operei Naţionale Bucureşti, japoneza Sena Hidaka a primit titlul de prim-balerină a Baletului Naţional Român, miercuri, 26 februarie, la finalul baletului Don Quijote, spectacol în care balerina a interpretat, pentru prima oară în cariera sa, rolul principal – Kitri. Distincţia i-a fost înmânată de către directorul artistic al Baletului Naţional Român, Johan Kobborg, moment precedat de rostirea cuvantului de Laudatio.

Una dintre cele mai talentate balerine ale Operei Naţionale Bucureşti, Sena Hidaka, se dăruieşte într-un mod exemplar fiecărui rol. Talentul ei, internaţional cunoscut, este unic nu doar prin tehnica excelentă, ci şi prin interpretarea plină de originalitate şi de graţie. Voi urma îndeaproape, cu emoţie şi mândrie, dezvoltarea artistică a Senei Hidaka, unul dintre dansatorii de frunte ai Baletului Naţional Roman, o artistă preţuită de colegi şi public deopotrivă, a declarat Johan Kobborg, director artistic al Baletului Naţional Român.

Balerina Sena Hidaka este absolventă a Academiei Vaganova din Sankt Petersburg (Rusia), una dintre cele mai renumite şcoli de balet din lume. Balerina, de doar 22 de ani, s-a alăturat echipei Operei Naţionale Bucureşti în anul 2011, iar până în prezent repertoriul artistei cuprinde roluri din baletele Don Quojite, Giselle, Baiadera, Corsarul, Spărgătorul de nuci, La Sylphide etc.

Johan Kobborg ii inmaneaza Senei Hidaka titlul de prim-balerina a Baletului National Roman

Următorul spectacol pe scena Operei Naţionale Bucureşti în care poate fi urmărită balerina Sena Hidaka este baletul Femei în coregrafia lui Gheorghe Iancu – 12 martie.

Johan Kobborg, fost prim-solist al Baletului Regal Danez şi al Baletului Regal din Londra, a devenit director artistic al Baletului Naţional Român în luna ianuarie 2014.

În ultimii ani, Johan Kobborg s-a remarcat în paralel şi în calitate de coregraf, lucrările sale fiind prezentate de Baletul Regal din Londra, Baletul Teatrului Balşoi din Moscova, Baletul Regal din Noua Zeelandă etc. În anul 2009, spectacolul său La Sylphide de la Teatrul Balşoi a fost nominalizat la Premiul „Masca de Aur” la Moscova pentru cel mai bun spectacol al anului. La Opera Naţională Bucureşti, Johan Kobborg a montat baletul La Sylphide, în luna decembrie 2013.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.