Într-un pas îndrăzneț spre viitorul artei prin implicarea tehnologiei, proiectul B-Imersiv pășește în curând pe scena culturală a Bucureștiului, ducând publicul într-o călătorie prin spațiile fragile ale memoriei. Utilizând proiecții imersive și elemente haptice, proiectul reprezintă o provocare la adresa limitelor experiențelor vizuale și tactile.
Proiectul este co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB, sesiunea de finanțare *București acasă 2023* și se va desfășura în perioada 25.07.2023-15.11.2023. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro. De asemenea, proiectul beneficiază și de co-finanțare de la Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).
Proiectul B-Imersiv aduce în premieră la București o abordare interactivă unică. Prin includerea elementelor care permit interacțiunea fizică, se creează o dimensiune aparte a relației cu spațiul virtual.
Echipa din spatele proiectului combină ingeniozitate creativă și expertiză tehnică. De la specialiști în animație, video-art și tehnologie, până la experți în cercetare artistică, toți lucrează împreună pentru a da viață unei experiențe captivante pentru publicul bucureștean.
În centrul proiectului stă o colaborare impresionantă între Teatru 2.0, Asociația Română de Artă Contemporantă, Arac și prestigiosul Centrul pentru Cercetări Computerizate în Muzică și Acustică de la Stanford. Această echipă de excepție îmbină cunoștințele în arte performative, arte vizuale, tehnologie interactivă și muzică computerizată. Din echipa de creație fac parte Alexandru Berceanu, Dilmana Yordanova, Agatha Tabacu, Alyona Ciobanu, Constantin Basica, Andrei Mitișor, Răzvan Pascu și Ana Costea.
Călătoria propusă de B-Imersiv are ca temă fragilitatea. Această temă este explorată atât din perspectiva obiectelor și a imaginilor, cât și prin intermediul unei instalații imersive care dezvăluie epoci diverse din istoria Bucureștiului. De la perioada prebelică până în prezent, imagini de arhivă, obiecte de memorabilia și sisteme video interactive vor duce publicul într-o incursiune în care istoria și fragilitatea orașului vor fi descoperite dintr-un unghi nou, unde publicul va avea ocazia de a interacționa cu o formă de artă ce stimulează imaginația.
Pentru informații detaliate despre proiect și evenimentele viitoare, vă invităm să ne urmăriți pe paginile de Facebook și Instagram și să explorați site-ul Teatru 2.0. Accesul va fi liber pe bază de programare. Experiența imersivă vă fi prezentată la începutul lunii octombrie 2023 în cadrul Atelierelor Malmaison în spațiul E12.
Despre Teatru 2.0:
Teatru 2.0 este o asociație non-profit dedicată promovării artei performative, New Media și artelor vizuale. Cu o echipă de artiști și specialiști talentați, Teatru 2.0 își propune să aducă inovație și creativitate în peisajul cultural bucureștean, încurajând participarea activă a publicului în proiectele artistice.
Despre Asociația Arac:
Asociația Arac este o organizație cu experiență în organizarea de evenimente culturale și expoziții de artă contemporană. Prin abordarea sa curatorială inovatoare, Arac promovează arta contemporană și New Media, oferind publicului oportunitatea de a interacționa cu expresii artistice diverse și originale.
Despre CCRMA Stanford:
CCRMA (Center for Computer Research in Music and Acoustics) de la Universitatea Stanford este un centru de cercetare de prestigiu în domeniul muzicii computerizate și interactivității muzicale. Cu o echipă de experți în tehnologie și muzică, CCRMA contribuie la dezvoltarea și inovarea în acest domeniu de peste 50 de ani.
Proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023 și de Administrația Fondului Cultural AFCN. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB sau a AFCN.