Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

AZI vino să-i cunoști pe câștigătorii concursului „Și pe noi nu ne intrebați?”

0

Participarea civică se premiază

Vino să-i cunoști pe câștigătorii concursului „Și pe noi nu ne intrebați?

Asociația Romano ButiQ, în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Participare Publică – CeRe organizează, luni, 25 noiembrie conferința națională “Şi pe noi nu ne întrebaţi?”. Evenimentul va avea loc la Muzeul Țăranului Român, de la ora 10:30.

Elevi, profesori, decidenți, actori importanți din societatea civilă și publicul larg vor fi aduși laolaltă cu scopul de a promova rezultatele implicării elevilor în cadrul proiectului și de a schimba paradigma în care aceștia din urmă sunt percepuți drept receptori pasivi în relația cu societatea.

Sub lumina reflectoarelor vor fi de această dată elevii, ce urmează să fie recompensați pentru atitudinea proactivă, curajul exprimării unei opinii și calitatea mesajului trimis în cadrul concursului de creație din proiectul ”Și pe noi nu ne întrebați?, iar în audiență, profesorii, părinții, decidenții.

Ne dorim să creăm un prilej de dezbatere pe tema tineretului şi să facilităm dialogul între decidenţi, tineri și celor activi în domeniul tineretului. Vor fi premiate primele 10 idei reprezentative și cu un factor de inovare crescut. Echipele câștigătoare vor putea desemna câte un vorbitor care va lua cuvântul în fața a peste 100  decidenți și actori importanți din societatea civilă, scopul fiind stimularea acestora de a participa activ la nivelul comunităţii şi în procesul decizional.

Proiectul a strâns în jurul său aproape 10.000 de persoane care au votat echipele înscrise în proiect, 58 de echipe finaliste din toată țara, 200 de elevi, peste 60 de școli și cadre didactice, dar și inspectorate școlare și alte entități implicate în promovarea educației formale și non-formale.

Proiectul “Și pe noi nu ne întrebați?” este implementat de Asociația Romano ButiQ și CeRe, cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică,  program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank și administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societății Civile. Proiectul este susținut de Ministerul Educației Naționale și Școala de Valori.

POSTER SPNNI

Romano ButiQ

Asociaţia ,,Romano ButiQ”  a fost înfiinţată în data de 18 aprilie 2011 cu scopul promovării nondiscriminării prin desfăşurarea unor activităţi culturale şi educative. Asociaţia s-a înfiinţat din nevoia de a prezenta realist comunitatea romă şi de a crea spaţiul în care oamenii să descopere experimental valoarea pe care membrii acestei comunităţi o aduc în societate, dincolo de stereotipul negativ sau de paradigma de victimă.

CeRe

CeRe actionează pentru ca deciziile publice să răspundă nevoilor şi dorinţelor actorilor sociali. În viziunea noastră, organizaţiile neguvernamentale, cetăţenii şi instituţiile publice îşi asumă responsabilitatea participării publice şi îşi exercită drepturile asociate acesteia. Considerăm că participarea publică este un principiu esenţial al bunei guvernări.

Parteneri:

Școala de Valori, FormREF, @ctorEd, SuntPărinte.ro, AmDoar18Ani.ro, YouthBank, România Pozitivă, StiriONG.ro, Addox.ro, Viroti.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.