Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

AZI. Proiecții speciale Culese din Balkani: Frații Manakia. Jurnalul unei lungi priviri înapoi & Oameni și fiare la Clubul Țăranului cu intrare liberă

0

AZI. Proiecții speciale Culese din Balkani: Frații Manakia. Jurnalul unei lungi priviri înapoi  & Oameni și fiare la Clubul Țăranului cu intrare liberă

Lume, lume,
continuă proiecțiile speciale de film documentar Culese din Balkani, în ultima zi de luni din fiecare lună.

Luni, 26 martie, ora 18.30
PROIECȚII SPECIALE CULESE DIN BALKANI
Oameni și fiare (36 minute), regia: Hanno Hofer, 2012
&
Fratii Manakia. Jurnalul unei lungi priviri înapoi (1 oră și 31 minute), regia: Eliza Zdru, 2016
Vedem filmele și apoi povestim cu regizorii.

Proiecția din luna martie va avea loc la Clubul Țăranului (în sala mare pe care o vom transforma în „cămin cultural”, cu scaune multe și … ceai cald).

INTRAREA E LIBERĂ CA PASĂREA CERULUI, în funcție de locurile disponibile.

OAMENI ȘI FIARE este un film documentar ce vorbește despre cercetarea statutului, real și imaginar, al lucrătorului în fier în societatea românească, din epoca preindustrială la societatea de consum.

Documentarul, complementar cărții “Oameni și fiare”, ediție bilingvă română-engleză (autori: Laura Jiga Iliescu – coordonator, Nicolae Teodoreanu și Monica Beatrice Bercovici), admirabil realizat din perspectivă etnologică și artistică de către Hanno Hoefer , este parte a proiectului de investigare a componentei imateriale pe care o presupune prelucrarea manuală a fierului.

Fratii Manakia. Jurnalul unei lungi priviri înapoi

O fotografie misterioasă a străbunicilor ei, făcută în anii 1920 undeva în Balcani, îndreaptă gândurile autoarei către celebrii fotografi armâni ai epocii, Milton și Ianaki Manakia. În încercarea de a verifica ipoteza că străbunicii ei, și ei de origine armânească, ar fi fost fotografiați de celebrii frați, regizoarea pornește într-o călătorie balcanică, prin România, Bulgaria, Macedonia și Grecia, punând cap la cap fragmente din povestea vieții fraților Manakia, primii cineaști ai regiunii și primii ei documentariști, moștenirea lor cinematografică acoperind cele mai dramatice momente care au dus la reconfigurarea Balcanilor în prima parte a sec. 20.

Ediția nr 4 Culese din Balkani – Festival Internațional de Film Antropologic – va avea loc între 1 și 4 noiembrie 2018 la Cinema Muzeul Țăranului & Clubul Țăranului.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.