Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

AZI ÎN BUCUREȘTI: Piaţa românilor care se ajută. Locul unde oamenii se întâlnesc pentru a dărui mai departe

0

Asociaţia Românii Care Se Ajută (ARCSA) organizează sâmbătă, 13 aprilie 2013,  între orele 12.00 şi 18.00 în Parcul Tineretului, intrarea dinspre Bulevardul Gheorghe Şincai, evenimentul “Piaţa românilor care se ajută #3”. Acest eveniment se desfăşoară într-un spaţiu al bucuriei şi prieteniei, dedicat tuturor celor care sunt deschişi să dăruiască şi să primească şi celor care vor să ofere din poveştile, visurile şi pasiunile proprii oamenilor din jurul lor. Dăruind şi primind ne putem apropia mai mult unii de alţii! Suntem convinşi că cele mai frumoase lucruri pot fi făcute doar împreună! Indiferent de vârstă, te aşteptăm să ni te alături!

Întâlnirea va avea loc în Parcul Tineretului, intrarea dinspre Bulevardul Gheorghe Şincai, Bucureşti, sector 2. Se ajunge cu autobuzele 116, 312, 313, 323 şi 381, cu tramvaiul 1 sau cu metroul magistrala2 până la staţia Tineretului.

“Piaţa românilor care se ajută” este un eveniment lunar, o piaţă a bucuriei şi a dăruirii, un spaţiu în care ne propunem să participăm cu toţii cu poveştile, visurile şi pasiunile noastre, cu un zâmbet, un sfat, o vorbă bună, o îmbrăţişare, fără a aştepta ceva în schimb. În acest loc vei putea cunoaşte alţi oameni frumoşi, generoşi şi talentaţi, discuta despre pasiunile tale şi oferi gratuit sfaturi, soluţii sau servicii de care alţii ar putea avea nevoie. În cadrul „pieţei românilor care se ajută” vei putea aduce obiecte care nu îţi mai sunt necesare, cum ar fi cărţi, haine, jucării, electronice şi poţi lua în schimb un alt lucru de care tu ai nevoie. Obiectele care rămân în urma întâlnirii vor fi dăruite unor case de copii şi centre maternale.

afis_prcsa_aprilie_96

În cadrul acestui eveniment îi susţinem pe Daniela, Mariana şi Virgil Costache – o familie care are nevoie urgentă de bani. Daniela, în vârstă de aproape opt ani, a fost diagnosticată cu cancer osos şi trebuie să plece în străinătate pentru a fi operată. Costul operaţiei este de 30.000 Euro. Nr. cont RO96RZBR0000060015244737 Raiffeisen Bank.

Simultan cu ediţia de luna aceasta a “Pieţei românilor care se ajută” se va desfăşura în Parcul Tineretului (tot la intrarea dinspre Bulevardul Gheorghe Şincai) un alt eveniment ARCSA, prin programul Şcoala Cunoaşterii. Este vorba despre „Labirintul de cretă” – împreună cu copiii de la centrele de plasament cu care colaborează asociaţia ARCSA, pe asfaltul gri din parc vom da formă şi culoare unui labirint misterios, în care  vom întâlni melci codobelci, baloane zburătoare, spiriduși șugubeți şi tot soiul de năstruşnicii… În cadrul evenimentului vor cânta Casper şi Oliniutza. Cei doi sunt reprezentanţi ai genului rap şi încearcă, prin intermediul muzicii, să deschidă ascultătorilor noi perspective asupra realităţii şi a societăţii în care trăim. Cei doi sunt artişti independenţi şi sunt sustinuţi de colectivul CLACA.

 

ARCSA – Asociaţia Românii Care Se Ajută este o asociaţie constituită pe principiul ajutorării reciproce între membrii săi.

Detalii: Facebook Piaţa românilor care se ajută

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.