Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

AZI: Iluminare intima (1965) @ Cinema Muzeul Taranului. Intrare libera. Film interzis in anii 70 si 80 si clasat printre primele 10 cele mai bune filme cehesti din toate timpurile.

0

Amatorii de film sunt invitați azi, la ‪#‎StudioulHoriaBernea‬ – Cinema Muzeul Țăranului,
la Noul val ceh si slovac din anii`60 ai secolului al-XX-lea ce prezintă: Intimiștii

* 18:30 – Proiecţie: Iluminare intimă (Intimni osvelni) #IntrareLiberă. Regie: Ivan Passer, 1965, 71 min.
Intimní osvětlení 1

În anii ’70 și ’80 filmul a fost interzis. Unul dintre cele mai importante filme ale Noului Val Ceh din anii ´60, clasat printre primele zece cele mai bune filme cehesti din toate timpurile. Debutul scenaristului și regizorului Ivan Passer este în acelasi timp si singurul său lung-metraj turnat în Cehoslovacia. Această comedie tristă prezintă întâlnirea într-un mic oraș, la un deceniu de la absolvirea Academiei de Muzică, a doi fosti colegi muzicieni): unul este membru al Orchetrei Simfonice Județene, are o carieră de invidiat, o prietenă frumoasă și seducatoare și participă la turnee, iar celălalt a reușit să ajungă directorul școlii de muzică din satul în care locuiește, încearcă să-și construiască o vilă de familie, să crească agrișe, să-si educe copiii și cântă la înmormântări.

Această poveste a unor oameni obișnuiți din Cehia se desfășoară într-un oraș mic. Pe parcursul mai multor ore se confruntă destinele celor doi foști colegi de școală.

O poveste „despre nimic”? Sa nu ne lăsăm înșelați de aparențe. Este singurul film cehoslovac al lui Ivan Passer care, după ce a emigrat (în urma invaziei rusești a țării sale din anul 1968), a devenit unul dintre marile nume ale cinematografiei mondiale.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.