AZI: Iluminare intima (1965) @ Cinema Muzeul Taranului. Intrare libera. Film interzis in anii 70 si 80 si clasat printre primele 10 cele mai bune filme cehesti din toate timpurile.

0

Amatorii de film sunt invitați azi, la ‪#‎StudioulHoriaBernea‬ – Cinema Muzeul Țăranului,
la Noul val ceh si slovac din anii`60 ai secolului al-XX-lea ce prezintă: Intimiștii

* 18:30 – Proiecţie: Iluminare intimă (Intimni osvelni) #IntrareLiberă. Regie: Ivan Passer, 1965, 71 min.
Intimní osvětlení 1

În anii ’70 și ’80 filmul a fost interzis. Unul dintre cele mai importante filme ale Noului Val Ceh din anii ´60, clasat printre primele zece cele mai bune filme cehesti din toate timpurile. Debutul scenaristului și regizorului Ivan Passer este în acelasi timp si singurul său lung-metraj turnat în Cehoslovacia. Această comedie tristă prezintă întâlnirea într-un mic oraș, la un deceniu de la absolvirea Academiei de Muzică, a doi fosti colegi muzicieni): unul este membru al Orchetrei Simfonice Județene, are o carieră de invidiat, o prietenă frumoasă și seducatoare și participă la turnee, iar celălalt a reușit să ajungă directorul școlii de muzică din satul în care locuiește, încearcă să-și construiască o vilă de familie, să crească agrișe, să-si educe copiii și cântă la înmormântări.

Această poveste a unor oameni obișnuiți din Cehia se desfășoară într-un oraș mic. Pe parcursul mai multor ore se confruntă destinele celor doi foști colegi de școală.

O poveste „despre nimic”? Sa nu ne lăsăm înșelați de aparențe. Este singurul film cehoslovac al lui Ivan Passer care, după ce a emigrat (în urma invaziei rusești a țării sale din anul 1968), a devenit unul dintre marile nume ale cinematografiei mondiale.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează