Avem un postmodernism romanesc? Afla raspunsul la ICR Bucuresti, 15 decembrie ’09

0

Marţi, 15 decembrie 2009, de la ora 18, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) va avea loc o dezbatere cu tema „Avem un postmodernism românesc? Intelectualul post-utopic”. Întâlnirea, organizată de ICR împreună cu Fundaţia « Calea Victoriei » în seria Pro şi contra la ICR, îi are ca invitaţi pe Anca Manolescu, Camil Pârvu şi Cristian Teodorescu. Moderator: Ştefan Vianu.

icr-pro-si-contraÎn lumea modernă, rolul intelectualului a fost acela de a crea şi de a critica utopii. Într-o lume post-creştină, utopiile au avut rolul de a asigura coerenţa socială, de a conferi indivizilor un sens public. Acum, după toate aparenţele, utopiile şi-au pierdut din puterea de influenţă. Dezbaterea de la ICR va căuta un răspuns la întrebări precum: ce sens mai are intelectualul într-o lume post-utopică? Care sunt noile vehicule ale sensului public, şi ce legătură există între ele şi intelectuali? Cum este posibil – dacă este posibil – intelectualul post-utopic, şi care mai este rolul lui?

Informații complete pe icr.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează