Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Avanpremieră: TESTAMENT de Radu Popescu – povestea a două tinere cu credințe opuse despre viață și moarte

0

17 / 18 iulie. Teatrul de Artă

Avanpremieră: TESTAMENT de Radu Popescu – povestea a două tinere cu credințe opuse despre viață și moarte

E posibilă o relație de dragoste între persoane de același sex care au credințe opuse despre viață și moarte? Despre Dumnezeu?
Ce faci dacă un prieten vrea să se sinucidă? Cum îl ajuți?
Ce ne așteaptă DINCOLO? Avem răspunsurile dinainte pregătite?

Când o tânără avocată debutantă cunoaște și se împrietenește cu o IT-istă nonconformistă, ascunzând un trecut trist, toate aceste problematici ies treptat la iveală.

„Eu mi-am pus în mod repetat aceste întrebări, extrem de actuale în contextul societății românești contemporane, de aceea sper ca spectatorii acestei căutări să găsească propriul răspuns, conform cu setul lor de valori și credințe”, spune regizorul piesei, Radu Popescu.

Asociația Teatrul.ro, în parteneriat cu Teatrul de Artă, vă invită la avanpremiera piesei de teatru TESTAMENT, în regia lui Radu Popescu, vineri 17 iulie / sâmbătă 18 iulie, începând cu ora 20.15.

Afis Testament

TESTAMENT – Avanpremieră
Regia: Radu Popescu
Cu: Ana Sorina Corneanu, Mihaela Popa
Scenografie: Marian Văsii
Text: Radu Popescu
Muzică: Alexandru Suciu
Multimedia: 4B
Durata: 1 oră și 30 de minute
Teatrul de Artă
17 / 18 iulie 2015
Ora 20.15

Producător: Asociația TEATRUL.RO
Partener: Teatrul de Artă București

Proiectul este finanțat printr-un Grant SEE de către Arts Council Norway și Guvernul României prin Programul PA17/2013 – ”Promovarea Diversității în Cultură și Artă în cadrul patrimoniului european”

Despre Radu Popescu

Fost medic, absolvent al Facultății de Regie Teatru și al unui Master în Dramaturgie la UNATC ”I.L. Caragiale”, Radu Popescu este în același timp un pioner al managementului cultural și al mișcării teatrale independente din România, ca inițiator al ”Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent, al Teatrului Apropo și al Proiectului ”AutoRgara Tinerilor”.

Radu Popescu este din 2006 director executiv al Asociației TEATRUL.RO. Are la activ o nominalizare la Premiul ”Cea mai bună piesă a anului” acordat de către UNITER (la vârsta de doar 20 de ani), o nominalizare la ”Irish Embassy Award for Emerging Romanian Playwright” în 2010, pentru piesa ”Testament”, și Premiul de Dramaturgie al Revistei ”Yorick” pe anul 2013, precum și o serie de alte nominalizări la concursuri de dramaturgie din întreaga țară.

La începutul anului 2016 este invitat să prezinte în Norvegia două din spectacolele sale la care semnează atât regia cât și dramaturgia: ”Testament” și ”O călătorie cu Urmuz” – scenariu original inspirat de ”Povestiri bizare” de Urmuz și din textele avangardei literare românești de la începutul secolului 20.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.