AVAILABLE. Sinteti disponibili?

0

Fundatia Gabriela Tudor prezinta marti, 15 noiembrie de la ora 19.30 la Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti premiera spectacolului AVAILABLE, o noua productie realizata in 2011. Intrarea la spectacol este libera. AVAILABLE este un proiect initiat de Cosmin Manolescu si realizat in colaborare cu coregrafa italiana Gabriella Maiorino, stabilita la Amsterdam, si coregrafa coreana HeJin Jang, stabilita la New York.

AVAILABLE investigheaza dialogul si schimbul de experienta profesionala si de practici artistice in interiorul unui spectacol de dans contemporan. 3 coregrafi, 3 orase si 3 contexte culturale diferite (Bucuresti, Amsterdam, New York) se intersecteaza in cadrul unui spectacol care pune in discutie conceptul de co-autor. Cine este creatorul piesei – cel care a avut ideea, cel care a dezvoltat la modul practic piesa sau colegii care prin reactiile lor au transformat si conturat materialul coregrafic? Care sint limitele disponibilitatii fiecaruia de a se lasa folosit/ transformat de ceilalti?


Premiera AVAILABLE va fi prezentata in 18 noiembrie 2011 si la Cluj-Napoca, la Fabrica de Pensule, in cadrul Festivalului Temps d’Images organizat de Asociatia Colectiv A. In calendarul proiectului va avea loc de asemenea o prezentare la Universitatea Artez din Arhem, Olanda, in perioada 1-2 decembrie 2011.


Colaborarea internationala ocazionata de AVAILABLE reprezinta un rezultat al proiectelor „Europe in Motion” (Utrecht, 2009) si „Moving Dialogue” (New York-Bucuresti, 2010-2011), care au incercat sa incurajeze dezvoltarea unui dialog activ intre artisti romani si artisti straini.

AVAILABLE este o productie a Fundatiei Gabriela Tudor / Compania Paradis Serial realizata cu sprijinul financiar al Administratiei Fondului Cultural National, Ambasadei Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti, New York Live Arts’s Suitcase Fund ca parte din East/Central Europe Cultural Partnerships Program, sustinut de Trust for Mutual Understanding, si in parteneriat cu Muzeul National de Arta Contemporana (Bucuresti), Dancemakers (Amsterdam), Danslab (Haga), Centrul National al Dansului Bucuresti.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează