Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Aurelian Temisan & The Funk Society concerteaza pentru „Salvati Copiii”

0

 TRUPA AURELIAN TEMIȘAN & THE FUNK SOCIETY CONCERTEAZĂ ÎN BENEFICIUL “SALVAȚI COPIII”

În perioada februarie-martie 2013, trupa Aurelian Temișan & The Funk Society va susține cinci concerte caritabile în beneficiul Organizației Salvați Copiii. Fondurile atrase vor fi direcționate către programul pentru reducerea mortalității infantile, care își propune dotarea cu echipamente medicale a maternităților și secțiilor de nou-născuți din 15 orașe.

00002_22 septOrganizația Salvaţi Copiii beneficiază de sprijinul artiștilor, care vor concerta pro bono, și al cluburilor, care pun la dispoziție spațiile pentru desfășurarea concertelor. Cele cinci concerte vor avea loc în București, după următorul calendar: 22 februarie – Club Route 66; 28 februarie – Music Club; 10 martie – Club Prometheus; 15 martie – Spice Club; 21 martie – Club La Muse.

Trupa The Funk Society a luat ființă în vara anului 2010. Perioada imediat următoare a determinat multe schimbări de componență, ajungându-se abia în toamna lui 2011 la “formula ideală” pentru genul pe care încearcă să îl abordeze, unic în România, odată cu alăturarea lui Aurelian Temișan, vocea pe care trupa o căuta de mult și care pune în sfârșit punctul pe… “Funk”. Evident, genul de muzică abordat este funk, cu influențe disco, jazz și R&B. “Este un proiect muzical inedit pe piața noastră, ce îşi propune să promoveze odată cu nașterea sa șansa la viață a bebeluşilor. Participăm la această campanie pentru zâmbetele celor mici, pentru zâmbetele părinţilor care îşi strâng pentru prima oară în braţe copilul nou-născut”, a declarat Aurelian Temișan.

România are cea mai mare rată a mortalităţii dintre ţările UE – dublă faţă de media europeană. În ţara noastră, la fiecare 5 ore moare un copil care nu a împlinit vârsta de un an.

Anul trecut, Organizaţia Salvaţi Copiii a reuşit să doneze echipamente medicale vitale maternităţii Cantacuzino din Bucureşti, maternităţii din Adjud şi Secţiei de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ. Astfel, din februarie 2012, 64 de copii născuţi prematur au supravieţuit datorită incubatoarelor donate de Salvaţi Copiii, iar aproape 300 de mame au născut în condiţii optime utilizând masa de naşteri sau masa chirurgicală oferită de organizaţia noastră.

 

“Cu sprijinul filialelor şi al voluntarilor Salvaţi Copiii, am desfăşurat campania de strângere de fonduri în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară. Apelăm din nou la generozitatea bucureştenilor şi nu numai, pentru ca împreună să reuşim să oferim cât mai multor copii născuţi prematur şansa la viaţă”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România. “Le mulţumim lui Aurelian Temişan şi trupei The Funk Society pentru iniţiativa lor şi pentru  implicarea în acest proiect. Susţinerea lor ne ajută să ne îndeplinim obiectivul nostru final, acela de a scădea rata mortalităţii infantile în România”.  

 N-22Feb

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii
Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.

Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 22 de ani de activitate, peste 760.000 de copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de organizaţie.

Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children Internaţional, cea mai mare organizaţie independentă din lume pentru promovarea drepturilor copilului. Cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.

 

www.salvaticopiii.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.