Aurelia Chiru | Pulsații | 07-28.12.2023 | ART HUB Bucharest

0

Aurelia Chiru | Pulsații | 07-28.12.2023 | ART HUB Bucharest
Strada General Constantin Budișteanu 10

𝐕𝐞𝐫𝐧𝐢𝐬𝐚𝐣: 𝟕 𝐝𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟗:𝟎𝟎

Numele Aurelia Chiru răzbatea deja cu o rezonanță deosebită în memoria mea încă dinainte să o cunosc personal. Am avut privilegiul de a o întâlni pentru prima dată în urmă cu trei ani chiar în atelierul ei din inima Bucureștiului, situat deasupra căilor ferate, unde se aude glasul roților de tren. Aici, cu propriile-i mâini, a clădit cu imaginție, dibăcie și culoare un univers al expresiei sale artistice.
Creația ei se distinge pe de-o parte prin curaj și forță, iar pe de altă parte prin rafinament și sensibilitate. Așa o cunosc pe Aurelia: un exemplu de putere și determinare, menținând întotdeauna un farmec grațios și feminin, atât în viața de zi cu zi, cât și în creația sa artistică.
Cuvântul „pulsație” poate fi definit ca o „desfășurare a unui proces, a unui fenomen, a unei acțiuni într-un ritm viu, trepidant”. Am corelat acest termen cu lucrările organice ale Aureliei întrucât limbajul plastic utilizat în acestea copleșește simțurile, generând iluzia unui portal către abisurile corpului și spiritului uman. Structurile carnale pe care le-a creat vibrează prin tușe viscerale, cromatică și formă, iar prin încărcătura emoțională pe care le poartă devin adevărate organisme vii. Pulsul lor ne transmite nouă, tuturor, că iertarea, uitarea și alinarea intervin în cele din urmă în destin, limpezind apele învolburate ale acestuia.
Lucrările acestei serii pot fi considerate un jurnal vizual, martori ai unei perioade de viață, rezultatul disecării unui autoportret până în profunzimea lui, căutări ale unor soluții sau analiza unor efecte generate de relațiile interumane înlăuntrul nostru.
Ansamblul expozițional „Pulsații” marchează finalul unei etape 𝘮𝘢𝘭𝘶𝘴 𝘯𝘦𝘤𝘦𝘴𝘴𝘢𝘳𝘪𝘶𝘮, fiind un mecanism de refacere și de detașare față de trecut. Fiecare lucrare care îl compune reprezintă un pas către vindecare și recuperarea unei vieți întregi. – 𝐍𝐨𝐫𝐢𝐜𝐚-𝐈𝐨𝐚𝐧𝐚 𝐏𝐨𝐩𝐞𝐬𝐜𝐮 (𝐜𝐮𝐫𝐚𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞)

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.