Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Audiții Cantus Mundi București pentru cor și percuție

0

În luna octombrie, Cantus Mundi București organizează un amplu program de audiții care se adresează tuturor copiilor și tinerilor din București, pasionați de arta corală și de percuție. Cei selectați urmează să fie integrați într-un cor sau un ansamblu de percuție, beneficiind gratuit de cursuri intensive de educație muzicală și culturală. Înscrierile se fac via e-mail la adresa contact@cantusmundi.com. Audițiile vor avea loc la Sala Palatului.

În perioada 6 – 7 octombrie se vor desfășura audițiile pentru percuție coordonate de Zoli Toth – liderul formației Zoli TOTH Project. El va fi formatorul Cantus Mundi care le va prezenta copiilor fenomenul muzical printr-o serie extinsă de exerciții ritmice, ajutându-i să se dezvolte ca percuționiști în cadrul unui ansamblu complex. Pe data de 7 octombrie, micii bucureșteni vor putea participa la audițiile pentru cor coordonate de Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. În urma acestor audiții vor fi create mai multe ansambluri muzicale care vor activa și se vor dezvolta sub egida Programului Național Cantus Mundi.

Această inițiativă face parte dintr-un complex demers educațional și cultural desfășurat de echipa Cantus Mundi prin care oferă o serie de oportunități copiilor și tinerilor pentru a se dezvolta armonios și a se integra în societatea românească cu ajutorul muzicii corale.

Cantus Mundi București este un proiect desfășurat de Programul Național Cantus Mundi, cu sprijinul Primăriei Bucureti, prin PROEDUS – Centru de Proiecte Educaționale și Culturale.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat prin implicarea voluntară a membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin.

După 7 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 900 de coruri. Peste 30.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.