Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Au reusit sa isi faca un parc! Se poate de Bine in Bucuresti!

1

Grupul de Inițiativă Civică Callatis – Drumul Taberei va găzdui duminică, 22 iulie 2012, între orele 18:00 – 21:00 în Parcul Istru  un eveniment adresat  comunității locale, cu scopul de a sărbători finalizarea lucrărilor de reamanjare a Parcului Istru.

Grupul de Inițiativă Callatis Drumul Taberei s-a luptat pentru reamenajarea Parcului Istru din luna octombrie 2011, prin diverse demersuri adresate autorităților publice locale: 2 petiții însoțite de aproximativ 130 de semnături de susținere, a participat la 4 audiențe cu directorul și directorul adjunct al ADPDU sector6, aparticipat la 3 ședințe de consiliu local și la o dezbatere publică.

Astfel, după 9 luni de pus presiune pe autorități, locuitorii zona Parcului Istru se pot bucura de un parc modernizat și amenajat după cerințele cetățenilor.

În cadrul evenimentului de duminică se vor desfășura activități pentru copiii și părinții din zonă, întâlnirea fiind atât un prilej de socializare, cât și de coagulare în jurul unui interes comun al locuitorilor – formularea și respectarea unor reguli de folosire a parcului.

Unul din obiectivele acestei întâlniri este obținerea unor informaţii concrete cu privire la măsurile pe care autoritățile publice responsabile le pot lua pentru o mai bună funcționare a Parcului Istru. De aceea, sunt invitați atât membrii comunității din zona Callatis Drumul Taberii, cât și reprezentați ai  ADPDU sector 6, ai Consiliului Local sector 6, ai Poliției locale si ai Secției de poliție 25.

Grupul de de Inițiativă Callatis Drumul Taberei este un grup informal, care acționează local, pentru a rezolva diverse probleme resimțite de comunitate la nivelul spațiului public. Grupul este susținut de Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe prin programul de organizare comunitară.

Parcul Istru este situat pe Aleea Istru, între Școala Specială nr. 11 (din Aleea Istru nr. 4) și Grădinița nr.230 (din Aleea Potaisa nr.3), sector 6.

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Un comentariu

  1. avatar
    Oancea Florin on

    Doamna Blaga Va multumim pentru ca neati facut un parc extraordinar de frumos iti multumim tie si celor din grupul calatis Dar pe teren nu ne lasa la fotbal dar insa cam in cat timp o sa vina bancarda aia de la adp?Multumim pentru Parc!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.