Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Au început înscrierile pentru programul Civil Society Pitch

0

La One World Romania 11 continuă programul de pețitorie Civil Society Pitch!

CALL 4Projects și CALL 4Filmmakers pentru atelierul CIVIL SOCIETY PITCH, ediția a 3-a.

Termen limită pentru înscrieri: 16 februarie 2017

Festivalul Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania continuă și în 2018 programul de pețitorie. Invităm organizațiile și persoanele care luptă pentru apărarea drepturilor omului, precum și documentariștii, regizorii, producătorii de filme și artiștii vizuali din România, Republica Moldova, Bulgaria și Ungaria să se înscrie la atelierul CIVIL SOCIETY PITCH. Atelierul va fi moderat de tutori internaționali și se va desfășura în perioada 16-18 martie la ARCUB, la debutul celei de-a 11-a ediții a festivalului (16-25 martie 2018).

Informații despre cum poți aplica din partea societății civile

Informații despre cum poți aplica ca artist vizual sau cineast

CIVIL SOCIETY PITCH este un demers inovator, ce își propune să faciliteze formarea de echipe mixte de cineaști și activiști cu scopul realizării de filme creative care documentează realitățile locale. La edițiile din 2017 au participat 23 proiecte din societatea civilă și 32 de cineaști și am acordat două premii de dezvoltare în valoare de 4000 de euro echipelor câștigătoare, respectiv: regizoarea Iulia Stoian, Centrul FILIA și Funky Citizens, pentru filmul documentar INVIZIBILII (2016), regizoarea Eliza Zdru și Asociația Teach for Romania, pentru filmul LEARNING TEACHING (2017).

Formular de înscriere pentru societatea civilă

Formular de înscriere pentru cineaști și artiști vizuali

Datorită colaborării cu partenerii locali din domeniu, vom invita și participanți din Bulgaria, Ungaria și Republica Moldova. Întregul atelier se va desfășura în limba engleză.

Atelierul se va desfășura pe parcursul a trei zile, iar în prima zi participanții vor beneficia de o sesiune dedicată structurării și realizarea pitch-urilor cu ajutorul specialiștilor în domeniu invitați.

Tutorii atelierului ediției din martie 2018 sunt:

Rada Šešić – regizor documentarist și programator pentru cele mai mari festivaluri de film documentar din Olanda – IDFA Amsterdam și IFFR Rotterdam – și coordonatorul competiției de film documentar al festivalului din Sarajevo

Maciej Nowicki – vicepreședinte în Consiliul Director al Fundației Helsinki pentru Drepturile Omului din Polonia și director al Festivalului Internațional de Film WATCH DOCS din Varșovia.

Calendar:

16 februarie 2018: termen limită înscrieri idei de proiecte de film din partea societății civile

16 februarie 2018: termen limită înscrieri documentariști, regizori, producători de filme

28 februarie 2018: anunț public cu selecția participanților la atelier

16-18 martie 2018: desfășurarea atelierului CIVIL SOCIETY: seminarul How to Pitch, sesiuni de Pitching și Speed Dating în cadrul Festivalului One World Romania, ediția a 11-a

Aprilie – Septembrie 2018: incubare și accelerare proiecte documentare

Octombrie – Noiembrie 2018: atelier de follow-up și sesiune de prezentări work-in-progress cu echipele formate în urma atelierului și acordarea premiului Civil Society Pitch 2018.

Pentru participanții din afara Bucureștiului, One World Romania oferă 3 nopți de cazare și masă. Participanții vor trebui să își achite costurile de transport.

Partenerii programului Civil Society Pitch 2018 sunt Balkan Documentary Center (Bulgaria), Festivalul Internațional de Film Documentar de Drepturile Omului VERZIO din Budapesta și Asociația Obștească MOLDOX (Republica Moldova).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.