Au început înscrierile la singurul curs de dans scoţian din România!

0

Cel mai prietenos dans, dansul scoţian este mai curând un joc de îmbunătăţire a memoriei şi socializare în care greşelile şi picioarele stângi sporesc zâmbetele şi atmosfera specific fericită creată în jurul lui.

Manierat și plin de energie, politicos dar distractiv, dansul scoțian este un antrenament al minții și al corpului, un dans fără partener și fără nevoie de cunoștințe în materie de dans.

Este un dans de grup, de socializare şi necompetitiv, aspecte care îl diferenţiază de dansul irlandez cu care este frecvent confundat. Este despre oameni şi comunitate şi se adresează celor care vor să râdă şi să se relaxeze prin mişcare dincolo de tehnică şi reguli de urmat.

Dans scotian in Romania (2)

Alina Petrişan, iniţiatoarea cursurilor de dans scotian în România, anunţă cu bucurie deschiderea sezonului 2014 – 2015, ce conţine 7 module. Un modul se întinde pe o perioadă de 5 săptămâni şi este structurat în patru şedinţe plus eveniment final deschis pentru oricine vrea să vadă, să simtă sau să încerce dansul şi spiritul scoţian.

Odată înscris, primeşti titulatura de danscoţian, apoi carnetul danscoţianului în care aduni amintiri şi carduri colorate cu puncte în baza carora eşti răsplatit la evenimentele de final de modul cu diverse cadouri specifice culturii celtice.

Iata cum este atmosfera din sala de dans:

Înscrierile pentru primul modul al sezonului 2, care începe marţi, 7 octombrie 2014, se fac prin mail către goingap@alinapetrisan.ro sau la 0721.515.548.

Cursurile au loc în fiecare marți, începând cu ora 19, la Dance AP Studio (Str. Cameliei, nr. 39 – zona Gara de Nord – Piața Matache, Bd Uranus, sector 1, Bucureşti).

Tariful pentru un modul variază între 90 lei si 170 lei, în funcţie de fidelitate, cu reduceri pentru elevi şi studenţi şi cu preţuri preferenţiale pentru cei care se înscriu pentru prima dată la cursul de dans scoţian.

Durata unei clase: 90 – 100 min.
Harta şi detalii pe https://www.facebook.com/danceapstudio?fref=ts

Ne găsiţi pe Facebook https://www.facebook.com/dance.scottish

Şi pe site https://www.alinapetrisan.ro/scottish
Contact: goingap@alinapetrisan.ro / 0721. 515. 548

_ _

Dance Scottish este predat în România de Alina Petrișan, un antrenor de dans, aparte. 

După 9 ani de dans sportiv de performanţă, în 2010, la 26 de ani, Alina a luat pentru prima dată contact cu dansul scoţian şi s-a îndrăgostit de veselia lui şi întreg spiritul său, astfel că în fiecare vară de atunci vizitează Scoţia şi dansează la Şcoala de vară din St Andrews. În 2013, reprezentaţia de dans a grupului din care a făcut parte şi povestea visului ei de a pune bazele comunităţii de dans scoţian în România au fost incluse în documentarul celor de la BBC despre aniversarea a 90 de ani de RSCDS.

RSCDS (Societatea Roială de Dans Scoţian din Marea Britanie) despre Alina Petrișan – după cea de-a treia vizită a ei în Scoţia, St Andrews la Summer School:

”In July Alina was one of nine South Wales Branch members to attend Summer School. Not only did Alina herself having an enormously enjoyable time, but she also packed a stupendous amount of action and of learning into her week. Alina not only attended morning classes at Advanced Level and social dancing in the evenings but also participated in further optional sessions on “Teaching Skills – Children” and “Party & Social Dances”, as well as submitting herself to a personal critique of her dancing. To cap it all, she also attended a Highland class, and was one of four dancers performing the sword dance in the Highland demonstration at the prestigious Younger Hall event on the Thursday evening.”

(Alison Jackson – RSCDS Teacher for South Wales Branch)

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.