Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Au inceput inscrierile la primele cursuri de Manager in Responsabilitate Sociala!

0

Federatia Junior Chamber International Romania (JCI Romania), in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Asociatia „Institutul pentru Politici Sociale” anunta organizarea primelor cursuri de formare de manageri in responsabilitate sociala acreditate de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC). Definirea rolului pe care un manager de responsabilitate sociala ar trebui sa il aiba si formarea profesionala in acest domeniu reprezinta aspecte cheie pentru stimularea implicarii sociale a organizatiilor si promovarea initiativelor de responsabilitate sociala. In acest sens, echipa proiectului ”Actionam responsabil! – Reteaua sociala RSC” a considerat necesara dezvoltarea standardului ocupational de manager de responsabilitate sociaa di derularea unor cursuri de formare menite sa raspunda nevoilor de dezvoltare ale celor care activeaza in acest domeniu.

Cursul de Manager in Responsabilitate Sociala se adreseaza tuturor reprezentantilor partenerilor sociali (sindicate si patronate), camerelor de comert si industrie, asociatiilor de IMM-uri si comitetelor sectoriale interesati de dobandirea calitatii de multiplicator in domeniul responsabilitatii sociale.

Conditii de acces:Cursul se adreseaza absolventilor de studii superioare cu diploma in orice domeniu. Reprezentantii grupului tinta care au participat la workshop-urile realizate in cadrul proiectului „Actionam responsabil! – Reteaua sociala RSC” nu sunt eligibili pentru participarea cursul de Manager in Responsabilitate Sociala. 

Participarea la cursul de Manager in Responsabilitate Sociala se face doar prin completarea chestionarului disponibili AICI.

Structura cursului imbina componenta teoretica – centrata pe dobandirea cunostintelor de baza si formarea abilitatilor necesare unui manager in responsabilitate sociala – , cu o componenta practica foarte dezvoltata  – simularea unor situatii reale din experienta de zi cu ai a acestuia. Programul de formare va porni de la construirea unei perspective holiste asupra conceptului de RSC – evolutia acestuia in ultimii ani – si va continua cu principiile responsabilitatii sociale, etica in afaceri, focusandu-se pe explicarea aspectelor practice si oferirea instrumentelor necesare in procesul de  management al responsabilitatii sociale in cadrul unei organizatii. In acelasi timp, o sectiune importanta este alocata standardelor in domeniu si instrumentelor care stabilesc principii ale responsabilitatii sociale: ISO 26000, SA 8000, Global Reporting Initiative (GRI) sau Global Compact.

Cursul abordeaza principiile si practicile de responsabilitate sociala – precum managementul relatiei cu stakeholderii, buna guvernare corporatista, managementul responsabil al riscurilor, evaluarea si raportarea performantei sociale.

Pe parcursul celor 5 zile de curs, participantii la curs vor invata cum sa elaboreze o strategie de responsabilitate sociala adaptata profilului organizatiei din care fac parte, vor afla cum sa aleaga cele mai potrivite proiecte in functie de specificul industriei, cum sa comunice eficient rezultatele actiunilor pe care le desfasoara si cum sa evalueze impactul demersurilor de responsabilitate sociala.

Cursul se finalizeaza cu sustinerea unui examen scris si a unei prezentari, participantii primind certificatul de absolvire eliberat de Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, insotite de suplimentul descriptiv care atesta competentele dobandite pentru specializarea „Manager in Responsabilitate Sociala”.

Cursul se va desfasura pe Valea Prahovei (locul exact va fi comunicat ulterior) si va include 5 zile de formare (40 de ore), in cea de-a sasea zi urmand sa aiba loc sustinerea examenului de certificare. Perioadele de desfasuare a cursului  sunt urmataoarele:

  • Seria 1: 19 – 25 mai 2013 ;
  • Seria 2: 26 mai – 1 iunie 2013;

Participarea la cursul de formare Manager in Responsabilitate Sociala este GRATUITA, organizatorii asigurand cazarea, masa (mic dejun, pranz, cina si pauze de cafea; pentru prima zi de cazare – 19 mai/26 mai – nu va fi asigurata masa) si transportul participantilor (mai multe detalii vor fi comunicate in momentul inscrierii).

  • Pentru prima serie de cursuri (19 – 25 mai 2013) cazarea se va face pe data de 19 mai. Cursurile vor avea loc in intervalul 20 – 24 mai, iar examenul de certificare se va desfasura in data de 25 mai.
  •  Pentru cea de-a doua serie de cursuri (26 – 1 iunie), cazarea se va face pe data de 26 mai. Cursurile vor avea loc in intervalul 27 – 31 mai, iar examenul de certificare se va desfasura in data de 1 iunie.

 

Numarul de locuri este LIMITAT, motiv pentru care participarea va fi asigurata in ordinea inscrierilor.

 banner curs MRS

Traineri

Cursurile de Manager in Responsabilitate Sociala vor fi faciliate de specialisti reputati din domeniul responsabilitatii sociale, cu experienta vasta in derularea de proiecte, precum si experienta de formare a adultilor: Tincuta Apateanu (Fondator Asociatia Edusfera), Cristina Horia (Director Executiv Fundatia Sensiblu), Cristian Ducu (Membru Fondator al Centrului de Cercetare in Etica Aplicata) si Romeo Denuntzio (Auditor Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii – SRAC).

 

Pentru informatii suplimentare, va rugam accesati: www.actionamresponsabil.ro  

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.