Au inceput inscrierile la „Bucharest Fringe”- Maratonul Teatrului Independent

0

*Sectiune noua dedicata one-man/one-woman show

Asociatia „TEATRUL.RO” anunta inceperea perioadei de inscriere la „Bucharest Fringe”- Maratonul Teatrului Independent. Astfel, incepand cu 1 iulie pana pe 2 septembrie 2015, ora 24.00, se pot inscrie, la festival, productii independente realizate in Romania, care au avut sau care vor avea premiera in perioada 01 septembrie 2014 – 31 august 2015.

Inscrierea se face prin completarea formularului de inscriere disponibil pe site-ul www.teatrul.ro

Maratonul Teatrului Independent

Formularul completat va fi trimis pe adresa de e-mail contact@teatrul.ro. In vederea selectiei, urmand ca spectacolul sa fie vizionat de catre Juriul de selectie. Se accepta, in cazul in care vizionarea spectacolului nu este posibila, inscrierea si in baza unei inregistrari video complete a spectacolului. Informatiile despre inscriere si criteriile de selectie se gasesc pe www.teatrul.ro si pe pagina de facebook www.FB.com/MaratonulTeatruluiIndependent.BucharestFringe

„Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent este un festival anual care promoveaza miscarea teatrala independenta, cu precadere productiile neconventionale, precum si spatiile de joc independente.
Editia a cincea va avea loc in perioada 02 – 11 octombrie 2015, cand toate spectacolele selectionate vor fi gazduite de cele mai importante spatii independente si alternative din Bucuresti.

„In mod special, in acest an, in cadrul festivalului se va desfăsura prima editie a noii sectiuni ”Micul Maraton al Teatrului Independent”, in perioada 02-04 octombrie 2015. In aceste zile, spectatorii vor putea lua parte la cele mai importante One-man/One-woman Show realizate in teatrul independent incepând cu anul 2010, precum si o serie de micro-recitaluri ale tinerilor absolventi ai scolilor de profil. Recomandăm celor vizati in aceste arii de interes să se inscrie, de asemenea, in Festival prin acelasi formular”, spune regizorul Radu Popescu, directorul festivalului.

Juriul va acorda 7 premii pentru cele mai originale realizari artistice.

Festivalul este finantat de UNITER si ARCUB – prin Proiectul ”Esti Bucuresti 2015”.

„Cele patru editii organizate pana acum au dovedit, pe de o parte, apetenta publicului pentru teatrul independent, iar pe de alta, nevoia spatiului independent de sustinere si de facilitare a interactiunii cu publicul. „Bucharest Fringe”- Maratonul Teatrului Independent vine in intampinarea cerintelor publicului si ale artistilor independenti, incurajeaza experimentul artistic prin reprezentarea unor productii relevante pentru lumea actuala prin tematica si prin mijloacele de expresie utilizate”, mai declară Radu Popescu.

Asociatia „TEATRUL.RO”

Asociatia “TEATRUL.RO” a fost infiintata in anul 2006 de catre un grup de regizori si de actori; scopul sau initial a fost realizarea de spectacole de teatru independente, implicand mai ales artisti tineri, in curs de afirmare.

Din 2012, Asociatia “TEATRUL.RO” a fondat Teatrul Apropo, loc de repetitii si de reprezentare atat al spectacolelor proprii, cat si al unor productii invitate. Teatrul Apropo deruleaza programe de spectacol contemporan cum sunt: „Trilogia von Mayenburg”, „Oxigen”, texte contemporane romanesti, spectacole de teatru-dans si neconventionale.

Asociatia „TEATRUL.RO” organizeaza, cu sprijinul AFCN, UNITER si ARCUB Maratonul Teatrului Independent “Bucharest Fringe”, cel mai mare festival dedicat productiilor independente din Romania.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează