Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Au furnizat în 2014 materiale pentru realizarea unora dintre cele mai moderne şi inovatoare clădiri

0

Compania Saint-Gobain, lider mondial în domeniul habitatului durabil, ale cărei vânzări provin în proporţie de peste 70% din construcţia şi renovarea de locuinţe, a furnizat în 2014 materiale pentru realizarea unora dintre cele mai moderne şi inovatoare clădiri din Bucureşti, Cluj-Napoca, precum şi din alte oraşe ale ţării, dar şi a unor importante proiecte de infrastructură.

“Pentru noi, dezvoltarea durabilă reprezintă o valoare importantă a companiei, iar proiectele pentru care am furnizat materiale au fost construite luând în considerare aceleași principii ce corespund celor ale companiei noastre: durabilitatea, utilizarea eficientă a resurselor, eficienţa energetică, reducerea pierderilor şi, de asemenea, respectarea legislaţiei”, declară Constantin Hariton, Delegat General Adjunct al Grupului Saint-Gobain din România.

Cu adevărat vizibile şi îndeplinind multiple funcţii, elementele realizate cu diferite materiale produse de Grupul Saint-Gobain din România au jucat un rol cheie în design-ul unora dintre cele mai elegante clădiri ale ţării: The Office Cluj-Napoca, United Business Center Cluj-Napoca, Hermes Business Campus (HBC), Green Court, precum şi Academia de Tenis din cadrul complexului National Arena.

Materialele au fost alese de constructori şi investitori datorită faptului că produsele fabricate de Saint-Gobain au trecut testul timpului și joacă un rol important în menținerea consumului de energie al clădirilor la un nivel minimal. De-a lungul întregii sale durate de viaţă, un produs Saint-Gobain va economisi de peste o sută de ori mai multă energie decât cea utilizată pentru fabricarea lui.                                                            

Cele mai inovatoare şi moderne clădiri ale anului 2014 realizate cu ajutorul materialelor Saint-Gobain în România sunt:

 • The Office Cluj-Napoca este proiectat pentru a asigura maximum de confort, flexibilitate, eficienţă şi acces la toate facilităţile. Sistemul inteligent de funcţionare al clădirii asigură condiții perfecte de lucru, reducând în acelaşi timp consumul de energie. Pentru construcţia sa, Saint-Gobain Glass a furnizat 4000 m2 Cool Lite ST 150 şi Cool Lite STB 120. Rezistenţa de durată şi flexibilitatea prelucrării, chiar şi după aşezarea straturilor, califică SGG COOL-LITE drept sticla ideală pentru toate tipurile de construcţii, oferind o economisire ridicată a energiei electrice pentru aerul condiţionat şi aparatele de climatizare. Un element important al produselor Rigips utilizate la acest proiect este constituit de tavanele din plăci acustice Casoprano ce oferă o bună absorbţie a sunetului (Dncw=41dB) şi luminozitate datorită culorii albe a finisajului şi indexului de reflecţie a luminii (>75%). Mai mult, gips-cartonul din compoziţia tavanului echilibrează nivelul de umiditate din interior prin absorbţia umidităţii în exces sau eliberarea umidităţii atunci când aceasta este utilă, fiind în acelaşi timp 100% reciclabil, legitimând grija faţă de mediu.
 • United Business Center Cluj-Napoca. Acest proiect propune un concept architectural inovator, remarcându-se prin grandoare, design modern şi un spaţiu utilitar complex. Pentru construirea acestui spaţiu de birouri, Saint-Gobain a contribuit cu 6000 m2 de sticlă cu izolare termică şi control solar pentru aplicarea faţadei Cool Lite ST 150.
 • Pentru construirea Hermes Business Campus (HBC) București, Saint-Gobain Glass România a furnizat 4000 m2 de Cool Lite SKN 154 II, astfel încât faţada şi pardoseala să permită luminii naturale să pătrundă pe întreaga suprafaţă a podelei, asigurând un spaţiu de lucru confortabil pentru toţi angajaţii ce lucrează în clădire.
 • Green Court din Bucureşti este o clădire de birouri încadrată în clasa A şi certificată LEED Gold datorită soluţiilor ecologice implementate, una dintre acestea fiind utilizarea a 4000 m2 de Cool Lite Xtreme. Astfel, se creează o faţadă din sticlă cu transfer redus de căldură, dar cu o capacitate sporită de captare a aerului proaspăt ce contribuie la crearea unui mediu de lucru sănătos, iluminând natural peste 85% din spaţiul de lucru. Eckelt Glass Saint-Gobain a oferit Climaplus Extreme şi Stadip Securit de dimensiuni mari.
 • La Turnul de control al aeroportului din Suceava s-a livrat, de asemenea, Termovit Saint-Gobain Glass.
 • Academia de Tenis din complexul National Arena găzduieşte şase terenuri de tenis, 3 tipuri de suprafeţe de joc şi 1.200 de locuri pentru spectatori. Pentru construcția sa, Saint-Gobain Weber a furnizat adezivul pentru lipirea și armarea polistirenului expandat weber P39 max2, tencuiala decorativă acrilică weber.pas classic şi, de asemenea, adezivul pentru placări ceramice weber.set EX25 max2.
 • ELI – Centrul de cercetare din București-Măgurele (care găzduiește cel mai mare și cel mai performant laser din Europa) va investiga temeinic o gamă foarte largă de domenii ştiinţifice, de la noi câmpuri de cercetare ale fizicii fundamentale de frontieră, fizică nucleară şi astrofizică, până la aplicaţii în domeniul materialelor nucleare, ştiinţele vieţii şi stiința materialelor. Materialele furnizate de Saint-Gobain Rigips au fost: peste 65.000 m2 de gips-carton, incluzând plăci rezistente la foc Rigips RF şi plăci Rigips RBI rezistente la umiditate. Au fost furnizate, de asemenea, soluţii pentru sistemele uscate de construcţii, cuprinzând panouri, profile din tablă de oţel zincat Rigiprofil şi accesorii Rigips. Proiectul include şi plăcile din ciment rezistente la umiditate extremă Aquaroc. Pentru un finisaj clasic al suprafeţelor, ipsosul Rigips a constituit cea mai bună alegere. În plus, s-au mai folosit și 6.000 m2 de Planitherm 4S II de la Saint-Gobain Glass Romania.
 • Pentru Mega Mall Bucureşti, Rigips a oferit soluţii de rezistenţă la impact prin plăcile Rigidur şi protecţie împotriva focului cu ajutorul Glasroc F Ridurit. Calitatea aerului din interior şi confortul termic sunt asigurate printr-un circuit al căldurii, ventilaţiei şi aerului condiţionat, circuit realizat cu ajutorul a peste 20.000 m2 de role ISOVER Ventiroll. Această soluţie reduce semnificativ consumul de energie al centrului comercial. Saint-Gobain Glass a livrat deja 3.000 m2 de Cool Lite SKN154 II de 10 mm pentru faţadă şi va livra sticla pentru partiţiile interioare: 20.000 m2 de Planiclear 8 mm şi 1500 m2 Diamant de 10 mm.
 • Pentru Exclusive Residence, un nou complex de apartamente din Iaşi, s-au folosit exclusiv soluţiile Rigips pentru sisteme uscate de construcţii – plăcile de gips-carton Rigips şi plăci speciale, profile din tablă de oţel zincat Rigiprofil şi accesorii Rigips. Printre plăcile de performanţă se află plăcile cu izolare acustică Rigips Fonic, iar printre cele speciale se evidenţiază plăcile din ciment rezistente la umiditate extremă Aquaroc.
 • Termocentrala Rovinari – grupul energetic a fost modernizat în anul 2014 prin utilizarea a aproximativ 42.000 m2 de produse ISOVER. Un aer mai curat şi o eficienţă energetică crescută au fost rezultatele soluţiilor oferite de ISOVER.

Proiecte de infrastructură:

 • În anul 2014, Saint-Gobain PAM, lider mondial în producerea sistemelor complete din fontă ductilă, a livrat materiale inovatoare pentru o serie de proiecte de infrastructură de apă din România, dintre care menţionăm:
 • În 2014 a debutat proiectul „Lucrări la sursele de apă şi staţii de tratare ale Municipiului Miercurea Ciuc” unde Saint-Gobain PAM va furniza aproximativ 16.5 km (aprox. 1400 tone) de ţevi şi fitinguri din gama Natural (inclusiv vane şi accesoriile aferente). Pentru prima dată în România, pentru acest proiect au fost livrate ţevi cu protecţie specială, BioZinalium, oferind o durată de viaţă mai mare în comparaţie cu acoperirile tradiţionale pe bază de Zinc (Zn). BioZinalium este o protecţie inovatoare dezvoltată în laboratoarele PAM, care prin adăugarea de Cupru (Cu) aliajului de ZnAl asigură protejarea conductelor împotriva biocoroziunii. Echipa PAM a asigurat în mod constant asistenţa tehnică la elaborarea proiectului pentru găsirea celor mai bune soluţii de eficientizare funcţională a sistemului de conducte.
 • În anul 2014 s-a finalizat proiectul “Conducta de aducţiune între staţia de tratare Arpasel şi Agnita“ ce a constat în reabilitarea aducţiunii pentru alimentarea cu apă a oraşului Agnita. Pentru această lucrare au fost livrate ţevi şi fitinguri din gama Natural cu protecţie exterioară Zinalium. Au fost instalaţi circa 22Km (aprox. 1500 tone) de ţevi din fontă ductilă PAM având diametrele DN 300 şi DN 350mm.
 • Pentru reabilitarea reţelei de apă potabilă din Municipiul Galaţi, cartierul Micro 17, străzile Traian, Saligny, precum şi a reţelei de incendiu a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei, Saint-Gobain PAM a livrat produse din gama BLUTOP cu o durată de viaţă de peste 100 de ani. Dedicată reţelelor de distribuţie a apei potabile cu presiuni de până la 25 bar, gama BLUTOP propune o serie de inovaţii majore privind protecţia interioară şi exterioară, un nou tip de îmbinare, precum şi o metodă de instalare mult mai rapidă şi uşoară. În Municipiul Galaţi s-au pozat aproximativ 2.500m (26 tone) ţevi şi fitinguri din fontă ductilă Blutop cu DN/OD 90, 110 şi 160 mm.

“Saint-Gobain sprijină proiectele care urmează aceleași principii și valori: dezvoltare economică durabilă, eficiență energetică și protecție a mediului înconjurător. Gamele noastre de produse complexe și diverse, toate realizate în România, oferă valoare adăugată inovaţiei în orice tip de evaluare a construcţiei. Suntem mândri să contribuim la construcţia caselor ecologice din România şi astfel să implementăm conceptul Saint-Gobain Multi-Comfort” a declarat Constantin Hariton, Delegat General Adjunct al Grupului Saint-Gobain în România.

2014 a fost anul construcţiilor sustenabile şi ecologice, iar anul 2015 promite să continue aceste proiecte. Punctul culminant va fi reprezentat de prezentarea reabilitării clădirii Teatrului Naţional. Încă de la începutul acestei lucrări și până astăzi, în proiectul de reabilitare au fost încorporate diverse soluţii şi produse Saint-Gobain Construction Products România.

mega-mall residence iasi the office cluj-napoca united business cluj-napoca

Despre SAINT-GOBAIN

În 2015, Saint-Gobain celebrează cea de-a 350-a aniversare, 350 de motive pentru a crede în viitor.
Cu o vastă experienţă şi capacitate de inovaţie, Saint-Gobain, lider mondial în domeniul habitatului şi al materialelor de construcţii creează, produce şi distribuie materiale de construcţii performante, oferind soluţii inovatoare provocărilor critice ale prezentului: dezvoltare economică durabilă, eficienţă energetică şi protecţia mediului înconjurător. Cu vânzări de 41 miliarde de Euro în 2014, Saint-Gobain operează în 64 de ţări şi are aproximativ 180.000 de angajaţi. Pentru mai multe informaţii despre Saint-Gobain, vizitaţi
www.saint-gobain.com şi accesaţi contul de twitter @saintgobain.

În România, Saint-Gobain deține opt activități (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Isover, MTI Impex, PAM, Rigips și Weber), având aproximativ 1.100 de angajați și operează 12 unități de producție în opt situri industriale situate în Brașov, Brănești, Călărași, Ploiești, Satu-Mare, Tulcea, Turda și Suceava.

Pentru mai multe amănunte, vizitaţi: www.saint-gobain.ro şi accesaţi contul de Facebook Saint-Gobain Romania.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.