Au dedicat peste 700 de ore de voluntariat copiilor şi tinerilor din centrele sociale îngrijite de Asociaţia Fluens

0

 Angajaţii MSD România au dedicat peste 700 de ore de voluntariat copiilor şi tinerilor din centrele sociale îngrijite de Asociaţia Fluens, pentru dezvoltarea acestora în ateliere de viaţă practică

Atelierele s-au desfăşurat în lunile septembrie-octombrie 2015, iar talentele şi abilităţile angajaţilor MSD România au răspuns nevoilor copiilor şi tinerilor din 5 centre sociale aflate în Capitală

logo_fluens_caligrafic_valuri_vela

Angajaţii MSD România au dedicat peste 700 de ore de voluntariat copiilor şi tinerilor aflaţi în centrele sociale îngrijite de Asociaţia Fluens, în ateliere aplicate de viaţă practică, în cadrul proiectului “SkillShare@MSD Romania – Talentul este un dar. Hai să-l dăm mai departe”.

Aceste ateliere de dezvoltare a abilităţilor de viaţă independentă s-au desfăşurat în lunile septembrie-octombrie 2015, în 5 centre sociale susţinute de Asociaţia Fluens. Pentru implicarea în activităţile de voluntariat, compania MSD (cunoscută ca Merck în Statele Unite ale Americii)  a dedicat fiecărui angajat un număr de 4 ore plătite de companie. Astfel, angajaţii s-au implicat personal în design-ul atelierelor, în coordonarea acestora, precum şi în comunicarea către restul organizaţiei.

“Copiii şi tinerii din centrele sociale din Bucureşti au trăit, asistaţi, o mare parte din viaţa lor în aceste centre sociale, prin urmare au nevoie să beneficieze de experienţe din viaţa reală, din viaţa practică; să pregătească un sandviş, să înveţe să îşi facă un CV sau să poarte discuţii despre cum să îşi construiască o carieră – acestea sunt activităţile de care ei au avut nevoie şi în care s-au implicat angajaţii MSD România”, a spus Otilia Geavlete, co-fondatoarea Asociaţiei Fluens.

“Abordarea pe care am avut-o pentru proiectul nostru de voluntariat, SkillShare@MSD România, a luat în calcul viziunea companiei la nivel global în legătură cu voluntariatul – de a aduce valoare adăugată prin activităţile pe care le derulăm şi de a oferi angajaţilor o adevărată platformă de voluntariat. De asemenea, am potrivit perfect talentul şi abilităţile angajaţilor noştri din România cu nevoile comunităţii căreia ne-am adresat. Astfel, ne asigurăm că suntem contribuitori la un viitor mai bun pentru toţi aceşti copii şi tineri aflaţi în centrele sociale din Bucureşti”, a spus Fabrizio Giombini, Managing Director MSD România.

 

Angajaţii MSD România au desfăşurat ateliere de IT şi fotografie, au organizat curs de gătit pentru copiii mai mari şi cerc de lectură pentru copiii mici, curs de responsabilitate financiară pentru tineri, atelier de îndrumarea carierei, precum şi un atelier de cunoaştere a plantelor şi animalelor, prin vizită la zoo. Angajaţii cu abilităţi mai degrabă practice au refăcut singurul spaţiu verde al unui centru de bătrâni din Bucureşti – Centrul Medico-Social al Municipiului Bucureşti, din cadrul Spitalului de Boli Cronice şi Geriatrie Sfântul Luca.

Nu în cele din urmă, pentru a-i încuraja mai departe pe aceşti copii şi tineri, o parte specială a proiectului a fost “paint on a child’s dream”, în care angajaţii MSD au pictat pe piese de mobilier visurile copiilor din centrele sociale îngrijite de Asociaţia Fluens.

Potrivit unei cercetări interne, desfăşurată la finalul proiectului de voluntariat cu scopul de a măsura percepţia angajaţilor[i] asupra implicării sociale, a reieşit că pentru mai mult de 9 din 10 angajaţi ai MSD România este important să lucreze într-o companie care se implică în susţinerea comunităţii locale; la fel de importantă este implicarea în activităţi de voluntariat.

Campania de comunicare

Proiectul “SkillShare@MSD Romania – Talentul este un dar. Hai să-l dăm mai departe” a beneficiat de o campanie de comunicare internă integrată, iar angajaţii au fost protagoniştii materialelor de comunicare ale proiectului.

 

Despre Asociaţia Fluens

Asociaţia Fluens dezvoltă, din anul 2012, proiecte în sprijinul celor mai vulnerabile categorii sociale: copii abandonaţi, bătrâni din cămine de stat, familii monoparentale. Motto-ul organizaţiei este “Dăm direcţie binelui!”, cu misiunea asumată de a aduce schimbare în mediile dezavantajate prin antrenarea de resurse umane voluntare şi prin orientarea dorinţei de a face bine către cei în nevoie.

În prezent, asociaţia dezvoltă proiecte în cadrul a 5 centre de plasament şi 6 cămine de vârstnici, lucrând cu 178 de copii şi tineri abandonaţi şi 200 de vârstnici instituţionalizaţi. Dezvoltarea abilităţilor de viaţă ale copiilor abandonaţi, creşterea accesului la piaţa forţei de muncă a tinerilor ce părăsesc sistemul, prevenirea izolării, creşterea gradului de socializare şi a calităţii vieţii vârstnicilor – toate acestea sunt priorităţile Asociaţiei Fluens.

Asociaţia Fluens este furnizor acreditat de Ministerul Muncii şi acordă servicii de asistenţă socială, educaţionale, de consiliere psihologică şi terapie, precum şi servicii sociale de bază şi suport material.  Proiectele implementate  se desfăşoară în parteneriat cu autorităţi publice, respectiv Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului sector 1 şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, precum şi cu alte organizaţii non-guvernamentale şi cu parteneri/colaboratori internaţionali.

 

Despre MSD în România

Compania americană Merck Sharp and Dohme (MSD) a dechis un birou în România în urmă cu 21 de ani, fiind una dintre primele companii farmaceutice multinaţionale cu prezenţă locală.

Cu un accent constant pe inovație și știință, MSD oferă în România un portofoliu extins, de peste 50 branduri inovatoare, în 2 categorii principale: medicamente de uz uman (medicamente eliberate pe bază de reţetă şi vaccinuri) şi medicamente de uz veterinar.

MSD este prezent în arii terapeutice critice precum diabet, imunologie, hepatită C, HIV, antibiotice și antifungice pentru îngrijire spitalicească, antiinflamatoare. În plus, MSD are un portofoliu divers de vaccinuri pentru copii si adulţi – de exemplu, vaccinul împotriva infecţiei cu HPV (una dintre cauzele cancerului de col uterin), precum şi vaccinurile împotriva rotavirusului şi rujeolei-oreionului-rubeolei. Datorită inovaţiilor în portofoliul curent şi în portofoliul de R&D din hepatită C, HIV şi vaccinuri – un exemplu recent fiind vaccinul candidat împotriva Ebola – MSD deţine la nivel global o poziţie de lider în boli infecţioase. În același timp, compania dezvoltă soluţii inovatoare pentru a ajuta la îmbunătățirea vieții pacienţilor care luptă cu cancerul.

În România, MSD are o echipă talentată, de aproape 200 de oameni.

Fiind o companie responsabilă, recunoaștem că avem un rol de jucat – în parteneriat cu alți actori cheie – în a ne asigura că produsele noastre sunt accesibile pacienţilor care au nevoie de acestea. Astfel, prezenţa MSD în board-urile ARPIM (Asociaţia Producătorilor Internaţionali de Medicamente) şi LAWG (Local American Working Group), precum şi în asociaţiile Foreign Investors Council (Consiliul Investitorilor Străini) şi AmCham (Camera Americană de Comerţ) denotă angajamentul companiei faţă de piaţa din România.

Mai mult, platforma locală de responsabilitate corporativă “MSD pentru viaţă. Împreună pentru viaţă” operează prin 4 piloni, cu accent în zonele de sănătate și educație în sănătate, precum şi în susţinerea comunităţilor locale. Compania a luat ca o provocare personală plasarea actuală a României pe locuri fruntaşe, în Uniunea Europeană, într-o varietate de boli cronice sau boli foarte grave, inclusiv în mortalitatea maternă.

În MSD, la baza strategiei de business se află angajamentul față de valori și integritate. Astfel, de la toţi angajaţii companiei este aşteptat un comportament etic și în conformitate cu Codul de conduită al MSD, aliniat la Codul de Etică al EFPIA și, de asemenea, la legislația românească.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.msd.ro sau www.merck.com  sau urmăriţi posturile nostre din Twitter, Facebook şi YouTube.

 

 

Despre MSD la nivel global

MSD este în prezent un lider mondial în industria sănătăţii şi contribuie la crearea unei stări de sănătate mai bune pentru oamenii din întreaga lume. MSD operează în peste 140 de ţări și prin medicamentele pe bază de prescripţie medicală, vaccinurile, terapiile biologice şi produsele pentru uz uman şi pentru sănătatea animalelor, furnizează soluţii inovatoare pentru sănătate. În plus, MSD se angajează să îmbunătăţească accesul la servicii medicale prin politici, programe şi parteneriate desfăşurate pe scară largă.

Declaraţie anticipativă a MSD

Prezentul comunicat de presă include “declaraţii anticipative”, în sensul definit de prevederile Legii privind reforma litigiilor valorilor private din SUA (Private Securities Litigation Reform Act) din 1995. Aceste declaraţii se bazează pe convingerile şi aşteptările prezente ale conducerii MSD şi pot implica riscuri şi incertitudini semnificative. Referitor la produsele în curs de dezvoltare, nu pot exista garanţii că acestea vor primi aprobările necesare din partea autorităţii de reglementare sau că vor avea succes comercial. Dacă ipotezele de bază se dovedesc a fi incorecte sau dacă riscurile sau incertitudinile se materializează, rezultatele efective pot fi diferite de cele expuse în declaraţiile anticipative.

Riscurile şi incertitudinile includ, dar nu se limitează la: situaţia generală a industriei şi concurenţa; factorii economici generali, incluzând fluctuaţiile ratei dobânzii şi cursului de schimb valutar; impactul reglementărilor din industria farmaceutică şi legislaţia medicală în Statele Unite şi pe plan internaţional; tendinţele globale de reducere a costurilor în domeniul serviciilor medicale; progresul tehnologic, produsele noi şi patentele obţinute de concurenţă; provocările inerente în dezvoltarea de noi produse, incluzând obţinerea aprobărilor necesare din partea autorităţii de reglementare; abilitatea MSD de a prevedea cu acurateţe condiţiile viitoare ale pieţei; dificultăţile sau întârzierile în producţie; instabilitatea financiară a economiilor internaţionale şi riscul suveran; dependenţa de eficacitatea patentelor MSD şi a altor protecţii pentru produsele inovatoare; şi expunerea la acţiuni de litigiu, incluzând litigiile în materie de patente şi/sau acţiuni de reglementare.

MSD nu se obligă să actualizeze public nicio declaraţie anticipativă, ca urmare a unor informaţii noi, producerii unor evenimente viitoare sau din orice alt motiv. Factorii suplimentari care ar putea cauza rezultate diferite de cele descrise în declaraţiile anticipative pot fi găsiţi în Raportul Anual din 2012 al MSD, Formularul 10-K şi în celelalte rapoarte ale companiei din cadrul Comisiei pentru bursă şi valori mobiliare (SEC), disponibile pe site-ul SEC (www.sec.gov).

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.