Atracţiile Bucureştiului

1

The Independent: Cursul valutar si Palatul Parlamentului, atractiile Bucurestiului

Iată ce spune The Independent despre capitala României:
„Desi monolitii sovietici sunt inca acolo, odata cu implinirea a 550 de ani de la prima atestare isorica, capitala Romaniei este inca la moda. Asa incepe un articol aparut, duminica, in The Independent. Publicatia trece in revista si principalele motive pentru care Capitala merita vizitata. Faptul ca „leul este in cadere libera iar lira este mai mult decat suficienta”, face Bucurestiul foarte atractiv.


In perioada 7-13 mai, Bucurestiul va gazdui EuropaFest, festivalul international de muzica, care ofera o serie de concerte, cu artisti de talie mondiala din 45 de tari. Autorii articolului nu uita nici de GayFest, care va avea loc intre 18 si 24 mai. Spre deosebire de anii trecuti, GayFest 2009 propune si un program, ce va include piese de teatru, expozitii, vizionari de filme, seminarii si petreceri.

Cladirile in stilul Belle Epoque de-a lungul marilor bulevarde i-au consacrat denumirea de „Micul Paris”, mai ales ca are si propriul Arc de Triumf, datand din 1878. In perioada Ceausescu, zone intregi din oras au fost distruse pentru a face loc blocurilor de locuinte – stilul monolitic sovietic – iar centrul istoric a fost dat uitarii. In prezent se deruleaza mai multe programe pentru reabilitarea centrului istoric.Printre lucrurile care nu trebuie omise cand suntem in Bucuresti, jurnalistii de la The Independent amintesc: Casa Poporului, „cea mai mare cladire din lume dupa Pentagon”, Muzeul National de Arta, Muzeul Satului, Muzeul Taranului Roman si gradina Cismigiu.”


Continuarea pe http://www.hotnews.ro/

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.