Atracţiile Bucureştiului

1

The Independent: Cursul valutar si Palatul Parlamentului, atractiile Bucurestiului

Iată ce spune The Independent despre capitala României:
„Desi monolitii sovietici sunt inca acolo, odata cu implinirea a 550 de ani de la prima atestare isorica, capitala Romaniei este inca la moda. Asa incepe un articol aparut, duminica, in The Independent. Publicatia trece in revista si principalele motive pentru care Capitala merita vizitata. Faptul ca „leul este in cadere libera iar lira este mai mult decat suficienta”, face Bucurestiul foarte atractiv.


In perioada 7-13 mai, Bucurestiul va gazdui EuropaFest, festivalul international de muzica, care ofera o serie de concerte, cu artisti de talie mondiala din 45 de tari. Autorii articolului nu uita nici de GayFest, care va avea loc intre 18 si 24 mai. Spre deosebire de anii trecuti, GayFest 2009 propune si un program, ce va include piese de teatru, expozitii, vizionari de filme, seminarii si petreceri.

Cladirile in stilul Belle Epoque de-a lungul marilor bulevarde i-au consacrat denumirea de „Micul Paris”, mai ales ca are si propriul Arc de Triumf, datand din 1878. In perioada Ceausescu, zone intregi din oras au fost distruse pentru a face loc blocurilor de locuinte – stilul monolitic sovietic – iar centrul istoric a fost dat uitarii. In prezent se deruleaza mai multe programe pentru reabilitarea centrului istoric.Printre lucrurile care nu trebuie omise cand suntem in Bucuresti, jurnalistii de la The Independent amintesc: Casa Poporului, „cea mai mare cladire din lume dupa Pentagon”, Muzeul National de Arta, Muzeul Satului, Muzeul Taranului Roman si gradina Cismigiu.”


Continuarea pe http://www.hotnews.ro/

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Recenzie turistică pozitivă, Neptun - RomaniaPozitiva

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.